Svečana sjednica

FOTO: Koprivnički Bregi slave svoj dan, Hudić: Unatoč pandemiji, ostvarili smo kapitalne projekte u vrijednosti od osam milijuna kuna

Naš izvorni proračun je oko 5,5 milijuna kuna te smatram da je velik uspjeh realizirati projekte gotovo dvostruke vrijednosti u jednoj godini, rekao je Hudić.

09:15h
0

Općina Koprivnički Bregi svoj je dan proslavila Svečanom sjednicom, koja je održana u Društvenom domu u Glogovcu.


Načelnik općine Mario Hudić zahvalio je svima što su došli, posebno u ovim okolnostima pandemije.

– To samo pokazuje da život ide dalje i drago mi je što smo ovdje svi zajedno. U razdoblju od zadnje sjednice vijeća radilo se jako puno, možda i paradoksalno od ovoga što nam se desilo s lockdownom, proteklih godinu dana, ako nisu najuspješniji, onda su jedan od najuspješnijih perioda u razvoju općine. Mogu izraziti veliko zadovoljstvo što smo i ovakvim okolnostima dokazali da se može puno – rekao je uvodno načelnik.

Istaknuo je kako je jedan od glavnih razloga uspjeha što su i kad i nije bilo krize, racionalno koristili sredstva, kao da su predosjećali da bi se nešto tako moglo dogoditi.

Svečana sjednica Koprivnički Bregi– Nismo u ovoj godini zaustavili ni jedan projekt, programe, aktivnosti. Kapitalni projekti pokazuju strategiju ravnomjernog razvoja. Završen je pješačko-biciklistički most u Bregima, asfaltirana je nova ulica i pri kraju je izgradnja ograde kod mrtvačnice u Bregima, završena pješačko-biciklistička staza uz magistralu u Glogovcu, u tijeku je i izgradnja parkirališta kod groblja u Glogovcu, a kruna svega je izgradnja kanalizacijske mreže u Jeduševcu. Uz to smo, neplanirano, s partnerima smo uspjeli dogovoriti asfaltiranje cijele dionice u Jeduševcu – istaknuo je Hudić.

Vrijednost svih projekata je preko osam milijuna kuna.

– Naš izvorni proračun je oko 5,5 milijuna kuna te smatram da je velik uspjeh realizirati projekte gotovo dvostruke vrijednosti u jednoj godini. Na nekim natječajima nismo prošli, no nadamo se da ćemo uspjeti u drugom krugu na jesen te da će nam pomoći županija – kazao je načelnik o planovima.

Svečana sjednica Koprivnički BregiZahvalio se svim partnerima, KC vodama, Hrvatskim vodama, Hrvatskim cestama, Komunalcu s kojima su radili na kapitalnim projektima.

– Imamo još planova, ishodit ćemo građevinsku dozvolu za novu dionicu pješačko-biciklističke staze u Bregima u Ulici Braće Radić te u Glogovcu od magistrale prema centru, da bi iduće godine mogli realizirati te projekte – najavio je Hudić buduće investicije.

Napomenuo je kako su realizirani svi programi koji se tiču pomoći mještanima svih generacija te udrugama, školi, vrtiću.

Svečana sjednica Koprivnički Bregi– Svi su programi realizirani i nismo odustali od ničega. Općina je osigurala radne bilježnice svim osnovnoškolcima, stipendiramo studente, imamo niz mjera za obitelji naših školaraca i niz programa za sve, pa do mještana najstarije dobi. Pokušavamo ne zaboraviti nikoga i pomoći svima te vjerujem da u tome i uspijevamo. Imamo dobru suradnju s Gradom, surađivali smo na nizu projekta, pokazuju se dobri rezultati te bih podsjetio gradonačelnika na spajanje pješačke staze s Miklinovcem što nam je obećao – kazao je Hudić.

Zahvalio je svim udrugama, društvima i klubovima koji promoviraju općinu te svim djelatnicima općine na trudu.

Svečana sjednica Koprivnički Bregi– Zahvaljujem i DVD-u Bregi i Glogovac koji su podmetnuli leđa tijekom najveće krize, lockdowna, i pomagali u održavanju mjera. Nadam se da to više neće morati i da ćemo zajedno prevladati situaciju, ovako se okupljati, raditi i živjeti dalje te imati puno uspjeha kao što je imala općina Koprivnički Bregi – zaključio je Hudić

Sjednici je nazočio i dožupan Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, dogradonačelnica Koprivnice Melita Samoborec.

Općina Bregi nastavlja s proslavom svoga dana i to koncertom Mladena Grdovića na školskom igralištu u petak u 22 sata, te koncertom Giuliana u subotu, s početkom u 21 sat. Koncerti su besplatni, a održat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Svečana sjednica Koprivnički Bregi Svečana sjednica Koprivnički Bregi Svečana sjednica Koprivnički Bregi

 

čitam...