PROJEKT VOLONTER PENZIONER

FOTO Koprivnički Crveni križ otvorio Klub umirovljenika, pozivaju ljude na svakodnevna druženja

Društvene igre, novine, knjige, računala, ali i fizička aktivnost - sve to umirovljenika očekuje u novoopremljenom Klubu. Prostor se nalazi na Trgu Eugena Kumičića 4, a radi svakog radnog dana od 10 do 12 sati.

09:02h
0
Crveni Kriz Koprivnica
Novootvoreni Klub umirovljenika // Foto: hck-koprivnica.hr

Gradsko društvo Crvenog Križa Koprivnica otvorilo je svoj Klub umirovljenika, koji je s radom krenuo jučer, 13. travnja. U sklopu EU projekta “Volonter penzioner”, uredili su prostor za različite aktivnosti i druženja u prizemlju poslovno-stambene zgrade na Trgu Eugena Kumičića 4. Umirovljenici tamo mogu doći svakog radnog dana od 10 do 12 sati.

U Klubu ih očekuju djelatnici Crvenog križa, koji će im predstaviti programe i događanja u sklopu projekta “Volonter penzioner”. Klub će biti mjesto održavanja različitih radionica, edukacija i programa iz tog projekta, sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a te će prostorije također svakodnevno biti otvorene umirovljenicima za njihove dnevne aktivnosti provođenja slobodnog vremena.

Klub umirovljenika je namješten i opremljen kako bi se u njemu moglo ugodno i korisno provoditi slobodno vrijeme. Između ostalog, nabavili su stolovi i stolice, televizor, računala i druge stvari koje će omogućiti kvalitetno provođenje vremena i ugodno druženje umirovljenika. Očekuju ih tamo i novine, knjige, društvene igre, a u tom prostoru će umirovljenici moći i jednostavno međusobno porazgovarati u ugodnoj atmosferi.

Cilj dolazaka u Klub umirovljenika je što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, druženje i zabava te održavanje trajne psihičke i fizičke aktivnosti.

Pozivaju sve umirovljenike koji žele sudjelovati u besplatnim programima iz projekta “Volonter penzioner” da dođu u Klub umirovljenika ili se jave u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica na broj 048/642-193 i tako dođu do informacija o aktivnostima koje se provode u projektu.

Novootvoreni Klub umirovljenika // Foto: hck-koprivnica.hr
Novootvoreni Klub umirovljenika // Foto: hck-koprivnica.hr
Novootvoreni Klub umirovljenika // Foto: hck-koprivnica.hr