U OSNOVNOJ ŠKOLI LEGRAD

FOTO Koprivnički gimnazijalci i osnovnoškolci pobjednici su 19. natjecanja mladih Crvenog križa Koprivnica

Podsjetimo, međužupanijsko natjecanje će se održati 4. travnja u Bjelovaru, dok će se državno natjecanje održati u Zagrebu 9. svibnja ove godine.

11:25h
0
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

U Osnovnoj školi u Legradu u subotu 7. ožujka održano je 19. natjecanje mladih Crvenog križa koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a domaćin je bila Osnovna škola Legrad. Natjecalo se ukupno 12 ekipa, od toga 9 ekipa podmlatka i 3 ekipe mladeži.

Natjecanje je otvorio načelnik općine Legrad Ivan Sabolić koji je natjecateljima poželio puno uspjeha, a dobrim željama pridružili su se i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, zamjenik župana Koprivničko–križevačke županije Ratimir Ljubić te u ime domaćina natjecanja, ravnatelj Osnovne škole Legrad Dragutin Marcinjaš.

Ekipe podmlatka i mladeži pokazale su svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja. Teorijski dio obuhvaćao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja u kategoriji podmlatka su učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice, u sastavu Jana Jelić, Patricia Ferčec, Nika Posavec, Fran Torma, Vinko Wolf i Paolo Puljko pod vodstvom mentora Gorana Viška.

U kategoriji mladeži pobijedila je ekipa Gimnazije Fran Galović Koprivnica u sastavu Ines Kolar, Karlo Hlevnjak, Petra Jurec, Petra Ketiš, Gabrijela Horvat i Marija Gerić pod vodstvom mentora Zorana Pintarića.

Ukupan poredak u kategoriji podmlatka:

OŠ Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, mentor Goran Višak
OŠ Andrije Palmovića Rasinja, mentorica Marina Kovaček
OŠ Koprivnički Bregi, mentorica Rosana Vucković Kišić
OŠ Fran Koncelak Drnje PŠ Ivana Generalića Hlebine, mentorica Marija Zlatar
OŠ Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski, mentorica Kristina Ružić
OŠ Braća Radić Koprivnica, mentor Nikola Cik
OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec, mentorica Marija Harambaša
OŠ Sokolovac, mentorica Jelena Hunjadi
OŠ Đuro Ester Koprivnica, mentorica Ivana Paska

Ukupni poredak u kategoriji mladeži:

Gimnazija Fran Galović Koprivnica, mentor Zoran Pintarić
Srednja škola Koprivnica, mentor Tomislav Lončar
Obrtnička škola Koprivnica, mentor Marin Horvat

Natjecanje je i ove godine je uspješno provedeno zahvaljujući domaćinu Osnovnoj školi Legrad te brojnim volonterima koji su, kao suci na radilištima, šminkeri i manekeni pomogli u organizaciji i provedbi natjecanja. Prije početka natjecanja, domaćini, učenici Osnovne škole Legrad pripremili su prigodni program za sudionike i organizatore natjecanja, a također, domaćini su organizirali u vrijeme trajanja natjecanja, za mentore ekipa razgledavanje Legrada i njegovih znamenitosti.

Podsjetimo, međužupanijsko natjecanje će se održati 4. travnja u Bjelovaru, dok će se državno natjecanje održati u Zagrebu 9. svibnja ove godine.

čitam...