istražili smo

FOTO Koprivnički gradski toalet star je 50 godina, a nedavno je uvedeno i plaćanje istog

Zašto je uvedena naplata provjerili smo u Gradskoj upravi.

13:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na popularnoj Facebook grupi Što vas žulja – Koprivnica, stranici na kojoj se Koprivničanci žale na probleme u gradu pojavila se rasprava oko javnog wc-a i tog kad je uvedeno plaćanje istog.

Tako je na wc ugrađen automat na kojem se za vršenje nužde mora platiti dvije kune, a iz Grada kažu da ga dnevno koristi oko 70-ak korisnika.

Zašto je uvedena naplata provjerili smo u Gradskoj upravi.

– Nažalost, nerijetko dolazi do oštećivanja unutrašnjosti prostora, ostavljanja otvorenih slavina, otuđivanja predmeta i sl. stoga se je po uzoru na druge gradove i javne prostore odlučeno uvesti kontrolu pristupa prostoru postavljanjem žetonjere koje otključavaju vrata. Cijena je dvije kune, a iz tih sredstava osigurat će se potrošni higijenski i sanitarni materijal za WC i druge potrebe za redovno održavanje – rekao nam je gradski pročelnik Dario Jembrek.

No, iako su žetonjere postavljene, one još nisu funkcionalne zbog radnog vremena.

Naime, od 1. studenog do 31. ožujka WC bi trebao biti zatvoren zbog hladnog vremena, jer u njemu nema grijanja. No obzirom na lijepo vrijeme nije bilo potrebno zatvarati vodu u WC-u radi opasnosti od smrzavanja cijevi, tako da je WC ipak bio otvoren.

Ako pak ne bi radio, može se koristiti WC na gradskoj tržnici.

Inače je javni WC u gradskom parku sagrađen 1968. godine.

Grad Koprivnica je 2011. godine izvršio potpuno uređenje objekta sanitarnog čvora, odnosno svih vanjskih i unutarnjih prostora, instalacija, priključaka i sanitarija, vanjske i unutarnje stolarije, opločenje zidova i podova. WC je u vlasništvu grada, a dan je na upravljanje GPK Komunalac.

Gradski toalet neko vrijeme nije uopće radio, a sada mu je radno vrijeme od 1. travnja do 31. svibnja i od 1. rujna. do 31. listopada, odnosno od ponedjeljka do petka od 7 do 14 sati, subotom 7 do 13 sati, dok nedjeljom i blagdanom ne radi.

U periodu od 1. lipnja do 31. kolovoza radi pak od 7 do 19 sati, a subotom od 7 do 14 sati.

Iz Grada kažu kako im je cilj s proljetnim radnim vremenom uvesti mogućnost korištenja javnog WC-a tokom cijelog dana, odnosno 24 sata.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
čitam...
Loading...