TERENSKA NASTAVA

FOTO Koprivnički matematičari učili o Nikoli Tesli, posjetili Memorijalni centar u Smiljanu

U sklopu radionica i pokusa koje su za njih pripremili njihovi učitelji, učenici su imali prilike upoznati se prototipovima Teslinih izuma.

10:03h
0
Ustupila: Ksenija Varović

Udruga mladih koprivničkih matematičara organizirala je ovu subotu, 14. prosinca, terensku nastavu za svoje članove. Cilj je bio popularizacija STEM područja aktivnim sudjelovanjem učenika u neposrednoj stvarnosti.

Čak 85 učenika iz osnovnih škola Braća Radić, Antun Nemčić Gostivinski, Gola, Fran Koncelak Drnje, Đurđevac, Legrad te Područne škole Josipa Generalića Hlebine i Gimnazije Fran Galović Koprivnica posjetilo je Memorijalni centar “Nikola Tesla” u Smiljanu.

U sklopu radionica i pokusa koje su za njih pripremili njihovi učitelji, učenici su imali prilike upoznati se prototipovima Teslinih izuma, kao što su Teslina ispitna stanica iz Colorado Springs-a, Teslina turbina, Teslin brod kojim se može upravljati s pomoću radiovalova, most.

U sklopu Tesline rodne kuće učenici su imali priliku vidjeti neke zanimljivosti iz Tesline najranije životne dobi. Kroz cijelu kuću provlači se lenta vremena Teslinog života od samih početaka pa sve do njegove smrti. Učenici su samostalno istraživali lentu vremena i napisali kratki istraživački esej.

Učitelji Marina Njerš, Bojana Habek, Hrvoje Šelimber, Nenad Solić, Irena Hontić-Pranić, Štefica Šambula Premec, Ksenija Varović i Mara Grašić pripremili su zadatke i aktivnosti za učenike. Kroz ovu terensku nastavu stvorena je korelacija matematike, fizike, povijesti i geografije što je učenicima omogućilo izgrađivanje cjelovite slike izučavanog sadržaja.