Kulturna manifestacija

FOTO Koprivnički muzej i galerije puni znatiželjnih građana i fascinantnih izložaka, evo zašto se Noć muzeja ne propušta

Pogledajte atmosferu s Noći muzeja i posjetite ju i sami!

22:10h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Muzeji i galerije Koprivnice i okolice puni su života! Noć muzeja ponovno je privukla veliki broj građana da pogledaju što su to vrijedni muzealci pripremili za ovu vrijednu kulturnu manifestaciju.

A pripremili su mnogo toga. Počevši od Koprivnice, gdje se u Galeriji Mijo Kovačić može pogledati kultno djelo hrvatske naive, “Jama” Mije Kovačića, koja se pojavila praktički ni od kuda nakon 25 godina. Podsjetimo, bila je ukradena da bi prošle godine sasvim slučajno bila otkrivena kada se pojavila na internetskom oglasniku.

Kada se popne na kat u Galeriju Koprivnica, tamo čeka fascinantna izložba fotografija “Lado / Reljefi / Tragovi” autorice Petre Slobodnjak, upotpunjenu videoisječcima i nastupima samih članova Lada.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Interaktivna skulptura “Pijetao” Zvonimira Lončarića postavljena je cijelu večer na Zrinskom trgu, a taj dobro poznati simbol Koprivnice izrađen je od drva i metala i bez sumnje privlači pozornost promatrača.

U Muzeju grada Koprivnice može se razgledati donacija obitelji Vučemilović puna svjetovnih umjetnina, sakralne umjetnosti, predmeta tradicijskih obrta, graditeljstva i rukotvorstva.

 

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama ugostila je djela slovenske naive, ne toliko poznate u Hrvatskoj, ali vrijedne pozornosti, dok je u Galeriji Ivan Sabolić u Peterancu sve posvećeno skorašnjoj 100. obljetnici rođenja Ivana Sabolića.

Pogledajte atmosferu s Noći muzeja i posjetite ju i sami!

Lado u Galeriji Koprivnica u sklopu Noći muzeja

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 31. Januar 2020

čitam...
Loading...