PREDAVANJE ODRŽALA DIJANA NAZOR

FOTO Koprivnički Muzej organizator je predavanja za gimnazijalce, održan sat infracrvene umjetnosti

Nazor je uz prezentaciju govorila o spoju umjetnosti i znanosti, svojstvu pigmenata boje, odnosno bojila u vizualnom i bliskom infracrvenom svjetlu te je detaljno predstavila metodu namjernoga, ciljanog slikanja dvostrukih slika jedinstvenu u svijetu.

15:23h
0
Foto: Muzej grada Koprivnica

Nakon zimskih praznika u petak, 17. siječnja održan je sat umjetnosti uz stručno vodstvo, a koji je bio namijenjen učenicima Gimnazije Fran Galović Koprivnica. Sat je održan uz izložbu Otkrivanje slikarskih tajni–InfraredArt, autorice Dijane Nazor.

Samo predavanje naslova “Otkrivanje tajni starih majstora i modernih umjetnika u bliskom infracrvenom području-Iznenađenje dvostrukim slikama-IR slikarstvo” održala je autorica izložbe.

Nazor je uz prezentaciju govorila o spoju umjetnosti i znanosti, svojstvu pigmenata boje, odnosno bojila u vizualnom i bliskom infracrvenom svjetlu te je detaljno predstavila metodu namjernoga, ciljanog slikanja dvostrukih slika jedinstvenu u svijetu. Tako je 40-ak gimnazijalaca nakon predavanja o dvostrukim i skrivenim slikama iz povijesti umjetnosti, promatralo slike Dijane Nazor prvo golim okom, a onda su infracrvenom kamerom otkrivali figurativno slikarstvo, odnosno portrete, autoportrete te poruke i citate poznatih umjetnika. Druženje s umjetnicom završilo je kratkim razgovorom o originalnim likovnim rješenjima u kontekstu vidljivog i nevidljivog sloja slike.

Spomenimo na kraju, izložba Dijane Nazor će nakon Varaždina i Koprivnice biti predstavljena u Prelogu, Trakošćanu i zagrebačkom Muzeju Mimara.

Foto: Muzej grada Koprivnica
Foto: Muzej grada Koprivnica
Foto: Muzej grada Koprivnica
Foto: Muzej grada Koprivnica
Foto: Muzej grada Koprivnica

čitam...
Loading...