VOLIMO VOLONTIRANJE

FOTO Koprivnički osnovnoškolci prikupili mnogo školskog pribora za one koji si ga ne mogu priuštiti

Ovakvim aktivnostima djeca se odgajaju za volontiranje, a istovremeno se potiču i njeguju dječja solidarnost, velikodušnost, dobrovoljnost i humanost.

12:55h
0
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, članovi volonterskih grupa u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski jučer su prikupljali školske torbe i školski pribor od svojih kolega učenika i prijatelja.

Prikupljanje je organizirano kao aktivnost u sklopu projekta Volimo volontiranje, a u OŠ Antun Nemčić Gostovinski učenici su bili široke ruke te je prikupljeno 472 komada raznovrsnog školskog pribora i 15 školskih torbi.

Ovakvim aktivnostima djeca se odgajaju za volontiranje, a istovremeno se potiču i njeguju dječja solidarnost, velikodušnost, dobrovoljnost i humanost, neka od temeljnih načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Sav prikupljen školski pribor bit će podijeljen korisnicima Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koji nisu u mogućnosti svojoj djeci priuštiti nove školske torbe i školski pribor.

Projekt Volimo volontiranje u sklopu kojeg se održavaju akcije prikupljanja u sve tri gradske osnovne škole, a za Socijalnu samoposlugu financiran je iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.), a provodi se od 1. rujna 2017. godine. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole Đuro Ester, Braća Radić i Antun Nemčić Gostovinski te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar.