Vallis aurea mathematicorum

FOTO Koprivnički osnovnoškolci rasturili na još jednom matematičkom natjecanju, od šest nagrada, osvojili su ih pet

Besplatan prijevoz do Požege omogućio im je Grad Koprivnica.

16:00h
0
Centar izvrsnosti Požega // Privatna arhiva
Privatna arhiva

Katolička osnovna škola u Požegi bila je domaćin četvrtog Festivala matematike -Vallis aurea  mathematicorum koji je petog travnja ove godine okupio više od 300 učenika iz 17 škola.

Osim samog natjecanja za sudionike je pripremljen i bogat popratni program poput humanitarne prodaje palačinki, zabavnih matematičkih radionica, projekcije filma, nagradne izložbe matematičkih radova, foto kutka i slično.

Učenici iz  tri gradske škole u Koprivnici, s Centrom izvrsnosti, sudjelovali su na festivalu i pokazali zavidno znanje. Od šest pehara u svoje škole donijeli su pet.

Izvrstan uspjeh u pojedinačnom natjecanju osvojili su Jan Horčička (prvo mjesto), Sven Džendžo (drugo mjesto), Jakov Jurić (treće mjesto), Karlo List (drugo mjesto) te Klara Smiljanić (treće mjesto), svi iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice.

Učenici Centra izvrsnosti, Igor Vrdoljak i Iva Betlehem osvojili su četvrto mjesto.

Osim  pojedinačnog natjecanja, sudjelovali su i u puno složenijem – ekipnom, gdje je do izražaja došao njihov suradnički i timski rad.

Iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski ekipno prvo mjesto osvojili su Marko Kovač, Antun Đuranek, Sven Džendžo i Jakov Jurić. Drugo mjesto osvojili su Ivan Pranić, Matej Zadro, Emanuel Bunić i Jan Horčička. Prvo mjesto pripalo je još i Klari Smiljanić, Ivani Halavuk, Matiji Janičar i Karlu List.

Učenici Osnovne škole Braća Radić u ekipnim natjecanjima osvojili su drugo i četvrto mjesto. Za drugo mjesto zaslužni su Josip Mikulić, Lovro Priselec, Niko Sertić i Petar Sočev, dok su četvtro mjesto izborili Elena Šijak, Matej Baranašić, Tara Tetec i Tara Đelekovčan.

Od učenika Centra izvrsnosti treće mjesto u ekipnom natjecanju osvojili su Igor Vrdoljak, Tara Šambar, Ivan Sinjeri i Iva Betlehem.

Svi su nagrađeni  jumbo pizzama i sokom, koji su bili dovoljni za cijeli autobus.

Za sve natjecatelje organizirana je i posjeta kulturnih znamenitosti Požeške biskupije, Dijecezanski muzej i požeška Katedrala.

Besplatan prijevoz do Požege omogućio im je Grad Koprivnica.