NEMČIĆI

FOTO Koprivnički robotičari testirali znanje i sposobnosti u Hannoveru i ostvarili zavidne rezultate

Najveće europsko natjecanje robotičara na jednom je mjestu okupilo 20 zemalja: Austriju, Belgiju, Hrvatsku, Finsku, Francusku, Njemačku, Mađarsku, Izrael, Italiju, Nizozemsku, Norvešku, Portugal, Rusiju, Slovačku, Sloveniju, Španjolsku, Švicarsku, Tursku i Veliku Britaniju.

14:57h
0
Foto: OŠ ANG

Na Europskom prvenstvu robotičara u Hannoveru 2019 – European RoboCup
Junior Euro Championship 2019. koje se održalo od 21. do 23. lipnja 2019.,
koprivnički robotičari ostvarili su izvrsne rezultate pokazavši da se mogu natjecati sa robotičarima iz raznih europskih zemalja.

Najveće europsko natjecanje robotičara na jednom je mjestu okupilo 20 zemalja: Austriju, Belgiju, Hrvatsku, Finsku, Francusku, Njemačku, Mađarsku, Izrael, Italiju, Nizozemsku,
Norvešku, Portugal, Rusiju, Slovačku, Sloveniju, Španjolsku, Švicarsku, Tursku i Veliku Britaniju. Natjecateljske discipline organizirane su u kategorijama OnStage, Rescue i Soccer.

Na natjecanje su se plasirale dvije ekipe. U kategoriji Rescue Line Entry
natjecala se ekipa NEMČIĆI CRO teamMarko Kovač i Maksimilijan Perković, a
u kategoriji Rescue Maze Entry natjecala se ekipa KOPRIVNICA MAZE team
Jakov Gregurić, Filip Petričević, Luka Cuković i Matija Bogomolec. Učenike su na
natjecanje pratili mantori Željka Hanžek i Boris Tonc.

Učenici OŠ Antun Nemčić Gostovinski već pet godina vježbaju i uče robotiku te se trud i rad isplatio plasmanom na Europsko natjecanje. Iako su neki od njih bili na međunarodnim natjecanjima u Zagrebu, Austriji i Sloveniji, ovo je bilo prvi put da su se plasirali na ovakvo natjecanje. Na izrazito teškom, izazovnom i zahtjevnom natjecanju
pokazali su zavidno poznavanje robotike te su se uspješno nosili s većinom zadanih staza na kojima su vozili svoje robote. Tako je ekipa KOPRIVNICA MAZE team osvojila 6. mjesto u svojoj kategoriji u kojoj su morali prijeći cijelu stazu tražeći žrtve koje su morali spasiti. Ekipa NEMČIĆI CRO team osvojila je 13. mjesto u svojoj kategoriji u kojoj je robot morao pratiti zadanu liniju na stazi, prelaziti različite prepreke i u sobi pokupiti sve žrtve te ih staviti na odgovarajuće mjesto.

Foto: OŠ ANG
Foto: OŠ ANG
Foto: OŠ ANG

čitam...
Loading...