trogir

FOTO Koprivnički šahisti uspješni na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Pavao Bunić s osvojenih 5 bodova natjecanje je završio na 25 mjestu između 60 sudionika u kategoriji do 11 godina.

10:57h
0
Foto: ŠŠK Koprivnica
Foto: ŠŠK Koprivnica

U Trogiru je od 16. do 22.06.2019. održano kadetsko prvenstvo Hrvatske u šahu na kojem su nastupila 302 sudionika u kategorijama do 7, 9, 11, 13 i 15 godina.

Na prvenstvu je nastupllo šestoro koprivničkih šahista koji su osvojili pehar i tri medalje.

Najveći uspjeh ostvaren je u kategoriji do 13 godina gdje su koprivnički šahisti zauzeli odlično treće i četvrto mjesto u konkurenciji od 62 igrača. Emanuel Bunić natjecanje ja završio kao treći sa 7 osvojenih bodova (osvojio je i srebrnu medalju kao drugoplasirani do 12 godina), a Matej Zadro kao četvrti sa 6,5 bodova (ujedno je dobio brončanu medalju kao trećeplasirani do 12 godina). Jan Horčička natjecanje je završio na 19. mjestu s 5 bodova.

U kategoriji do 7 godina Simon Povijač osvojio je 7. mjesto s osvojenih 5 bodova iz devet kola. Petar Dimač zauzeo je 12. mjesto u kategoriji do 9 godina s 5,5 bodova, a ujedno je osvojio srebrnu medalju kao drugi igrač do 8 godina. Ostvareni rezultati ove dvojice najmlađih sudionika  na državnom prvenstvu je veliki uspjeh jer šah treniraju tek šest mjeseci, a i potvrda odličnog rada škole šaha Podravka.

Pavao Bunić s osvojenih 5 bodova natjecanje je završio na 25 mjestu između 60 sudionika u kategoriji do 11 godina. Većina kadeta je državnom prvenstvu nastupila kao ulazno godište te će i slijedeće godine nastupati u istoj kategoriji.

Foto: ŠŠK Koprivnica
Foto: ŠŠK Koprivnica

Veliki doprinos ostvarenim rezultatima ima i stručni stožer. Kadete Mateja Zadru, Simona Povijača i Petra Dimača za prvenstvo je pripremao Krunoslav Novosel, Emanuela Bunića pripremali su Jurica Srbiš i Krunoslav Novosel, Jana Horčičku Vladimir Cvetnić i Krunoslav Novosel, a Pavla Bunića Matija Ostović.

Emanuel Bunić kao prošlogodišnji prvak Hrvatske do 11 godina nastupit će u kolovozu na europskom prvenstvu za mlade u Bratislavi. Članu stručnog stožera Jurici Srbišu će krajem ovog mjeseca na Upravnom odboru Međunarodne šahovske federacije bit priznata titula međunarodnog šahovskog majstora (IM) čime će postati prvi igrač s tom titulom na području sjeverozapadne Hrvatske.

Foto: ŠŠK Koprivnica
Foto: ŠŠK Koprivnica
Foto: ŠŠK Koprivnica
Foto: ŠŠK Koprivnica
Foto: ŠŠK Koprivnica
Foto: ŠŠK Koprivnica

čitam...
Loading...