šrd klen

FOTO Koprivnički SRK Šoderica treći na 13. kupu Alpe Adria u ribolovu pastrva

Samo natjecanje otvorio je tajnik Međimurskog ribolovnog saveza Darko Oreški koji se obratio sa predsjednikom ŠRD Klen Antonom Kedmenec natjecateljima

14:57h
0
Foto: Mirko Hanžeković
Foto: Mirko Hanžeković

Sportsko ribolovni klub Klen iz Svete Marije bio je na Veliku subotu organizator 13. kupa međimurske pastrve – Alpe Adria. Natjecanje u disciplini lov predatora (pastrve) s obale umjetnim mamcima na vodama drenažnog jarka u sklopu HE Dubrava okupio je 11 ekipa, deset hrvatskih natjecateljskih ekipa i jedna iz Mađarske, a iz nepoznatih razloga su izostali natjecatelji iz Slovenije iako su uplatili kotizaciju.

Natjecanje je održano u tri sektora u trajanju po jedan sat a bodovanje rezultata bilo je po pravilima Hrvatske Spin lige. Nakon prvog sata natjecanje je održano po jakoj kiši uz povremeno jak vjetar te je  trebalo je puno sreće i znanja za uloviti ribu koja donosi bodove.

Samo natjecanje otvorio je tajnik Međimurskog ribolovnog saveza Darko Oreški koji se obratio sa predsjednikom ŠRD Klen Antonom Kedmenec natjecateljima. Koliki je značaj ovog natjecanja govori i činjenica kako  je isto uveličao, pozdravio i Vladimir Sever, predsjednik HŠRS, te  Marijan Panić, dopredsjednik Zajednice za sportski ribolov Alpe Adria. Uz njih, podjeli nagrada su nazočili i općinska načelnica Đurđica Slamek jer je Općina Sveta Marija, uz sponzore i donatore, jedna od pokrovitelja.

U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili natjecatelji iz ekipe Spin Secta iz Varaždina (Butek, Šestak, Županić) , drugo mjesto su osvojili natjecatelji SRK Karas iz Kuzminca (Hunjadi Mihael, Josip i Josip), a treće SRK Šoderica Koprivnica (Kuzmić, Hanžeković i Ketiš). Uz velike pehare Alpe Adria, ekipe su nagrađene nagradama pokrovitelja, sponzora i donatora.

Postignuti rezultati u sektorima. A – sektor pojedinačni poredak 1. Karlo Strbad 2. Zvonimir Jakopčin 3. Tomislav Butek. Sektor B: 1. Hrvoje Kuzmić 2. Mihael Hunjadi 3. Nikola Govec. Sektor C: 1. Zvone Županić 2. Mario Ketiš 3. Stjepan Hunjadi.

Ukupno pojedinačno: 1. Hrvoje Kuzmić  2. Zvone Županić 3. Karlo Strbad.

ŠRD Klen je i ovo natjecanje odlićno proveo i  organizirao iako nije imao podršku Međimurskog saveza jer je izostalo poribljavanje pastrvama koje je uvijek izvršeno desetak dana prije natjecanja što je kod mnogih natjecatelja utjecalo na rezultate.