NJIHOV TJEDAN

FOTO Koren ugostio predstavnike društava Crvenog križa, zahvalio im za pomoć stradalima u potresu

Dio naših volontera tamo je već četiri mjeseca, ukupno 61 volonter 225 dana, a paralelno smo angažirani i na punktovima za cijepljenje. U svemu tome želim zahvaliti našim vrijednim volonterima na doprinosu te Županiji na podršci, rekla je ravnateljica županijskog Društva te koprivničkog Gradskog društva Adela Sočev.

09:28h
0
Koren ugostio predstavnike drustava Crvenog kriza
Foto: kckzz.hr

Povodom Tjedna Crvenog križa te Međunarodnog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, župan Darko Koren održao je prijem za predstavnike županijskog i gradskih društava Crvenog križa, kojemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Župan je predstavnicima Crvenog križa zahvalio na dolasku i dosadašnjoj suradnji te im čestitao, stavivši naglasak na njihov angažman u borbi s pandemijom koronavirusa i nedavnim potresima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

– Velika je uloga i vas samostalno i kao sastavnice županijskog sustava civilne zaštite, a iznimno smo ponosi što smo od 2012. godine prva županija u Hrvatskoj po broju darovanih doza krvi na broj stanovnika. Zahvaljujem darivateljima na njihovoj humanosti i plemenitosti, kao i vama koji ste sve to organizirali. Svojim ste angažmanom potvrdili predanost u očuvanju i zaštiti ljudskih života te vam zahvaljujemo na svemu što činite za dobrobit onih koji trebaju vašu pomoć, a posebno hvala vašim volonterima. Potrebnu je istaknuti i vašu ulogu u organizaciji cijepljenja na punktovima te vam i na tome od srca hvala – kazao je župan Koren te pohvalio rad društava s mladima, poželjevši im mnogo uspjeha u daljnjem djelovanju.

Predsjednica županijskog Društva Crvenog križa Đurđica Trbus zahvalila je županu i suradnicima na odličnoj suradnji.

– Hvala vam što uvijek podržavate sve naše aktivnosti i programe, a hvala i našim ljudima, koji su pravi humanitarci, što ih provode. Odlična je i suradnja među društvima Crvenog križa koja su velika obitelj koja skrbi o svima potrebitima – rekla je Trbus.

Ravnateljica županijskog Društva te koprivničkog Gradskog društva Adela Sočev dodala je kako je posljednjih mjeseci Crveni križ, njegove djelatnike i volontere, obilježilo pomaganje ljudima u potresom pogođenim područjima.

Adela Sočev (desno) // Foto: kckzz.hr

– Dio naših volontera tamo je već četiri mjeseca, ukupno 61 volonter 225 dana, a paralelno smo angažirani i na punktovima za cijepljenje. U svemu tome želim zahvaliti našim vrijednim volonterima na doprinosu te Županiji na podršci – kaže Sočev.

Donedavna predsjednica županijskog Društva, sadašnja potpredsjednica i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac Dubravka Jaković zahvalila je županu na dugogodišnjoj suradnji, dodavši kako je imala čast voditi tim sjajnih suradnika.

– Nije teško biti predsjednik kada si okružen dobrim ljudima, a ovaj posao koji volimo, nastavljamo dalje. Posebno ćemo se zalagati za poticanje mladih na darivanje krvi, kao i na edukacije za voditelje naših podmladaka kako bismo na natjecanjima ostvarili još bolje rezultate. Pomažemo onima kojima je pomoć potrebna, a naša je županija pokazala veliko srce kada su se tri gradska društva udružila za pogođene potresom – istaknula je Jaković.

Zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom izrazio je i potpredsjednik županijskog Društva i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac.

Čestitkama i zahvalama pridružili su se i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac te predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci Franjo Husinec.

Tjedan Crvenog križa traje od 8. do 15. svibnja, a ove je godine posvećen psihosocijalnoj podršci, odnosno mentalnom zdravlju. Cilj svih aktivnosti je osvješćivanje građana o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja i pronalaska vremena za sebe, u sklopu kampanje “Mojih 5 minuta mira”.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW