Koprivnička Turistička zajednica

FOTO Kovač, medičar, lončar i šlajfar pridonijeli su renesansnoj slici Markovog sajma u središtu Zagreba

Stari obrtnici prikazivali su svoje od zaborava spašene vještine, djeci je zabavu pružao srednjevjekovni vrtuljak, a posjetitelji su mogli uživati u raznim delicijama s koprivom i domaćim rakijama i likerima.

10:32h
0
Stari obrti na Markovom sajmu // Foto: TZ grada Koprivnice

Turističke zajednice grada Koprivnice, uz zagrebačku TZ i Kraljeve ulice, pridonio je renesansnom atmosferom tradicionalnom Markovom sajmu na središnjem zagrebačkom trgu.

Kovač, medičar, lončar, šlajfar, kožar, svjećar, tkalja, sitar i drugi obrtnici prikazivali su svoje od zaborava spašene vještine, djeci je zabavu pružao srednjevjekovni vrtuljak, a posjetitelji su mogli uživati u raznim delicijama s koprivom i domaćim rakijama i likerima. Posebnu pažnju Zagrepčana, ali i brojnih turista izazivali su i već poznati renesansni likovi kmetovi Štef i Iva, poznati koprivnički bogec Koprivko, renesansni slikar i dvorska dama.

Ovu suradnju prilikom svečanog otvaranja sajma pohvalila su tri gradonačelnika – splitski Andro Krstulović Opara, zagrebački Milan Bandić i koprivnički Mišel Jakšić.

– Već 13. godinu za redom koprivnička Turistička zajednica organizator je srednjovjekovnog sajma u sklopu Markovog sajma što je najbolja promocija Koprivnice i njenih turističkih potencijala na nama izrazito važnom zagrebačkom tržištu. Usto, ova kompleksna aktivnost donosi i značajne prihode i Turističkoj zajednici i obrtnicima – ističe direktor koprivničke TZ Renato Labazan.

Koprivničanci su se dojmili tri gradonačelnika // Foto: TZ grada Koprivnice

Uspješna promocija Renesansnog festivala održana je i u Kninu na Zvonimirovim danima, gdje su Koprivnički mušketiri i haramije zadivili svojim borbenim vještinama i vjernim prikazima viteškog načina života.

Istodobno predstavnici Turističke zajednice sudjelovali su i na Slamnikarskom sejmu u Domžalama prikazujući stoljetnu tradiciju izrade predmeta od slame.

Ovakve promotivne aktivnosti koje zahtijevaju i veliku logističku podršku, poput kamiona opreme, desetina ljudi i koordinaciju s brojnim organizatorima, jedinstven su primjer među turističkim zajednicama u Hrvatskoj.

čitam...
Loading...