izvođač bistra

FOTO Kreću radovi uređenja i opremanja đurđevačke poduzetničke zone, za 180 dana sve bi trebalo biti gotovo

Cilj ovog projekta je razvoj infrastrukture navedene poduzetničke zone i njena aktivacija kako bi se privukle nove investicije i otvorila nova radna mjesta na području Đurđevca. 

12:47h
0
Foto: Jurica Karan

Prije desetak dana potpisani su ugovori, a danas već kreće uređenje i opremanje đurđevačke Poduzetničke zone A-sjever. Izvođač je domaća, đurđevačka tvrtka Bistra koja je dala najpovoljniju ponudu, a projekt je vrijedan 10,8 milijuna kuna. Velik dio, čak 8,9 milijuna kuna, dolazi iz EU fondova.

Cilj ovog projekta je razvoj infrastrukture navedene poduzetničke zone i njena aktivacija kako bi se privukle nove investicije i otvorila nova radna mjesta na području Đurđevca.

Mjesto početka radova posjetili su gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i direktor tvrtke Bistra d.o.o. Janči i Lacković još su jednom naglasili važnost ove poduzetničke zone za cijeli grad, te želju da ona što prije bude popunjena. Na predstavljanju prije nekoliko dana šef Bistre Krešimir Habijanec pojasnio je što će se između ostaloga raditi.

– Gradit ćemo gradsku obilaznicu dužine 250 metara, radimo sabirnu prometnicu od 710 metara, a izvest će se i sva podzemna i nadzemna infrastruktura, vodovodna, plinska mreža, struja i sve popratno. Bit će i tu biciklistička staza. Glavni kolnik bit će širine šest metara – kazao je Habijanec.

Koronavirus koji je zahvatio cijeli svijet zasad ne zaustavlja građevinske radove. Radnici rade prema propisanim mjerama zaštite, na potrebnoj udaljenosti sa zaštitnim maskama. U početku će na ovom projektu raditi 5, 6 ljudi koji će obavljati zemljane radove, a kasnije će im se priključiti nekoliko dodatnih radnika. Očekuje se da će radovi biti gotovi za 180 dana.

čitam...
Loading...