fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

FOTO Krenula je gradnja molvarskog reciklažnog dvorišta, svi stanovnici će biti uključeni u odgovorno gospodarenje otpadom

Nadamo da će ugovoreni radovi biti završeni u predviđenom roku.

13:32h
0

Izvođač radova Bistra d.o.o. i Radnik d.d. započeli su dugo očekivano izvođenje radova na građenju reciklažnog dvorišta u ulici braće Novaković u Molvama.

Gradnjom reciklažnog dvorišta ispunit će se svi uvjeti zbrinjavanja otpada i recikliranja istog čime se približavaju europskim standardima gospodarenja otpadom.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.278.900 kuna od toga EU sufinanciranje iznosi 1.937.064,70 kune, a Općina Molve financira iznos od 341.835,30 kuna.

Partner na projektu Općini Molve je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nakon gradnje reciklažnog dvorišta Molve će biti prva zelena općina u županiji, jer su osim saniranja odlagališta smeća Gaić, potpisali i Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost isto sufinancirano iz Kohezijskog fonda EU čime su osigurali spremnike za odvojeno prikupljanje otpada za sve mještane s područja Općine

Reciklažno dvorište će omogućiti svakodnevno, lokacijom pristupačno područja odlaganja različitih vrsta otpada. Edukacija koja će biti osigurana svim ciljnim skupinama dodatno će osvijestiti o lakoći i važnosti razvrstavanja i pravilnog odlaganja otpada, što će utjecati na ekonomske koristi za društvo i okoliš, smanjenjem emisije CO2, ponovnom uporabom u ukupnom smanjenju količine otpada koje danas nastaje.

Optimalna iskorištenost reciklažnog dvorišta ostvarit će se uključivanjem svih stanovnika općine Molve za sudjelovanje u odgovornom gospodarenju otpadom pažljivim sakupljanjem, razvrstavanjem i odlaganjem počevši od vlastitih kućanstava.

Pozivaju sve svoje mještane da, kada reciklažno dvorište bude stavljeno u funkciju, na njega dovoze svoj otpad, kako bi se očuvala okolina i podigla svijest o važnosti pravilnog zbrinjavanja otpada.

Nadamo da će ugovoreni radovi biti završeni u predviđenom roku.

čitam...
Loading...