prva hrl za žene

FOTO Na krilima mlade Ćurić Pitomača slomila Umag na svom parketu i upisala sigurnu pobjedu

Novopečenim prvoligašicama iz Pitomače glavni cilj ove sezone jest ostanak u ligi. Nakon nekoliko početnih kola aklimatizacije na profesionalniji i ozbiljniji rukomet, Pitomačanke pokazuju kako su dorasle zadatku i mogu iznijeti teret Prve lige na svojim leđima.

12:14h
0
ŽRK Pitomača - ŽRK Umag // Foto: Foto Begović
Ilustracija // Foto: Foto Begović

Podravka Vegeta jučer je svladala Ivanić u gostima, a drugi prvoligaš iz Podravine, ŽRK Pitomača na svom je terenu dočekala gošće iz Umaga. U ovaj susret Pitomača je ušla kao jedanaestoplasirana ekipa Prve lige s osam bodova, dok su Umažanke na kontu imale 15 bodova.

Promjenom trenera ženske momčadi Pitomače počeli su i bolji rezultati. Domaće djevojke oštro i odlučno krenule su u utakmicu i do poluvremena su imale pet pogodaka prednosti, bilo je 18-13. Kako je krenulo drugo poluvrijeme, nisu smanjile gas te su održavale visokih sedam pogodaka prednosti do desetak minuta prije kraja kada su si dopustile opuštanje i Umagu smanjenje na pristojnijih tri razlike. Konačan rezultat bio je 30-27. 

Najefikasnija igračica Pitomače bila je Terezija Ćurić zabivši 9 pogodaka, dok su Kožnjak, Mioč i Šandor pridodale po 5 golova. Vratarka Melita Jug skupila je 14 obrana. Kod gošći Jajčević je zabila 10, a Miočinović 7 pogodaka.

Novopečenim prvoligašicama iz Pitomače glavni cilj ove sezone jest ostanak u ligi. Nakon nekoliko početnih kola aklimatizacije na profesionalniji i ozbiljniji rukomet, Pitomačanke pokazuju kako su dorasle zadatku i mogu iznijeti teret Prve lige na svojim leđima. U posljednja dva kola upisane su dvije pobjede, a idućem kolu Pitomača gostuje u Bjelovaru.