prvi smo zavirili unutra

FOTO Križevački Choco bar samo što se nije otvorio, posjetitelji će se sladiti toplom čokoladom po posebnoj recepturi i jedinstvenim kolačima Hedonine slastičarke

Ovaj se dio, gdje je Hedona i ostalo, smatra nekim novim centrom grada. Tu je nova građevinska zona, a tu je na kraju i Hedonina proizvodnja te ima smisla da je to jedna povezana priča kad dođe grupa turista. Također, bit će tu i pješačko-biciklistička staza, a uredit će se i park koji se tu nalazi. Tu je i dječji vrtić, srednja škola... Ovo je jedna dobro osmišljena i zaokružena priča koja ima budućnost. Tu je jedna socijalna komponenta,  turistička ali i prehrambena jer ne smijemo zaboraviti da je tu riječ o kvalitetnim proizvodima koji se ručno proizvode, kazao nam je gradonačelnik Mario Rajn. 

08:00h
0
Choco bar // Foto: Matija Gudlin
Choco bar uskoro otvara svoja vrata //Foto: Matija Gudlin

Choco bar u Križevcima samo što nije otvorio svoja vrata za posjetitelje. Podsjetimo, riječ je o projektu socijalnog poduzeća Hedona koji je pokrenula Udruga osoba s invaliditetom u Križevcima.

Nalazi se u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci, a Hedona tamo planira preseliti svoju kompletnu proizvodnju te bi se u tom novom prostoru mogla ostvariti i do tri puta veća proizvodnja.

Tik do ugosititeljskog objekta bit će kiosk na kojem će se moći kupiti Hedonine čokolade.

Choco bar // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Radovi su kenuli u lipnju.

– Nažalost, malo kasnimo. Planirali smo otvoriti početkom školske godine da ugostimo prvašiće u baru i poklonimo im čokoladno srce i da probaju Hedine proizvode. Željeli smo da to bude jedan vrhunski ugostiteljski objekt, turistička atrakcija, križevački brend pa je zato i potrajalo – kazao je Petar Gatarić, predsjednik spomenute Udruge.

Prostor zaista podsjeća na jednu veliku čokoladu s obzirom na to da su stolovi i stolice u smeđoj boji. Na dizajnu interijera je radila križevčanka Tea Hatadi. Posjetitelji će imati prilike uživati u okusima tople Hedonine čokolade po posebnoj recepturi. Bit će više vrsta i okusa. Za tu je namjenu kupljen i poseban točionik za čokoladu.

Choco bar // Foto: Matija Gudlin
Petar Gatarić//Foto: Matija Gudlin

– Također, zaposlili smo i jednu slastičarku koja će raditi kolače za bar i to od naše čokolade. I to će biti u ponudi. Kasnije i sladoled, u ljetnim mjesecima. Prostor će krasiti i čokoladna fontana iz koje će se širiti predivni mirisi čokolade i obogaćivati prostor. Njezina uloga je vizualna, ali i mirisna. Bit će tu i posebnih čajeva te ostalih vrhunskih pića – objasnio nam je Gatarić.

U proljeće je planirana i terasa uz uređenje dječjeg igrališta da i oni najmlađi mogu uživati. Također, bit će postavljena i pojilica za pse tako da mogu uživati i oni građani koji u taj dio grada dolaze u šetnju.

U kisoku će raditi dvije osobe s invaliditetom i tri osobe u ugostiteljskom objektu.

Choco bar // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Vrijednost investicije je oko 1,6 milijuna kuna.

No, tu svakako treba spomenuti i crowdfunding kampanja kojom su online donacijama prikupljena financijska sredstva za opremanje bara.

Podsjetimo, pokretač građanske inicijative Volim Križevce i tadašnji nezavisni kandidat za križevačkog gradonačelnika Mario Rajn i sadašnji gradonačelnik, pokrenuo je ovu hvalevrijednu akciju kojom je prikupljeno 43.800 kuna.

Choco bar // Foto: Matija Gudlin
Mario Rajn //Foto: Matija Gudlin

– Ovaj se dio, gdje je Hedona i ostalo, smatra nekim novim centrom grada. Tu je nova građevinska zona, a tu je na kraju i Hedonina proizvodnja te ima smisla da je to jedna povezana priča kad dođe grupa turista. Također, bit će tu i pješačko-biciklistička staza, a uredit će se i park koji se tu nalazi. Tu je i dječji vrtić, srednja škola… Ovo je jedna dobro osmišljena i zaokružena priča koja ima budućnost. Tu je jedna socijalna komponenta,  turistička ali i prehrambena jer ne smijemo zaboraviti da je tu riječ o kvalitetnim proizvodima koji se ručno proizvode – kazao nam je gradonačelnik Mario Rajn.

Također, cijene će biti pristupačne svima, a još nije poznato hoće li se u prostoru smjeti pušiti. No, treba reći da je ugrađena kvalitetna ventilacija.

Čeka se još tehnički pregled objekta koji je zakazan za četvrtak, a onda će se dobiti i uporabna dozvola. Još uvijek nije određen datum otvorenja, no prema prvim naznakama trebalo bi se otvoriti sredinom prosinca.