FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

FOTO Križevačko gradsko vodstvo povećava vozni park, s povučenim novcem kupit će električna vozila

Prosječno osobno vozilo u Hrvatskoj godišnje emitira oko tri tone CO2. U kontekstu hibridnog govori se o jednoj toni, dok električna uopće nemaju emisija niti proizvode buku.

10:00h
0
Foto: Grad Križevci

Gradska uprava Grada Križevaca u svojim javnim tvrtkama i gradskim institucijama ima četiri električna vozila i dva hibrida, čime smanjuju štetan utjecaj na okoliš te doprinose održivom razvoju. Na službenoj gradskoj stranici objavili su kako su u suradnji s Komunalnim poduzećem povukli sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

S dobivenih 58 tisuća kuna kupit će novo električno vozilo za potrebe rada gradskoga vodstva te električno za Komunalno poduzeće. Ova vozila zamijenit će dosadašnja energetski neučinkovita čime će se smanjiti emisija CO2, objasnili su.

Između ostaloga, ističu podatke prema kojima prosječno osobno vozilo u Hrvatskoj godišnje emitira oko tri tone CO2. U kontekstu hibridnog govori se o jednoj toni, dok električna uopće nemaju emisija niti proizvode buku.

Ugovore o sufinanciranju nabave energetski učinkovitog vozila potpisali su gradonačelnik Mario Rajn i direktor Komunalnog poduzeća Martin Kozjak. Načelnica Sektora za energetsku učinkovitost Maja Rajčić, prenose gradske stranice, kazala je kako su Križevci predvodnik aktivnosti vezanih uz energetsku učinkovitost.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci