ULICA, TO SMO MI

FOTO Križevčani uživali u majstorijama uličnih košarkaša, prigorski grad prvi u Hrvatskoj dobio predivan mural posvećen Kobeu Bryantu

Nastupale su reprezentacije Hrvatske te Bosne i Hercegovine, kao i križevačke košarkaške legende predvođene braćom Ivanom i Markom Tomasom

19:30h
0
crosscity
Foto: Crosscity Buckets

Križevci su protekli vikend bili pravi basket-raj, ugostivši službeni FIBA 3×3 turnir u uličnoj košarci, prvi ove sezone s obzirom na to da je koronavirus poremetio planove i raspored sporta koji će u Tokiju postati dio Olimpijskih igara.

Prvo mjesto jakoga turnira osvojila je ekipa Spalata koja je u finalu s 21:15 bila bolja od Crnih guja, dok su treći bili splitski Statisti koji su nadigrali Dubravu. Titulu MVP-a turnira zaslužio je Spalatov Ivan Jukić.

U prigorskome gradu nastupale su reprezentacije Hrvatske te Bosne i Hercegovine, kao i križevačke košarkaške legende predvođene braćom Ivanom i Markom Tomasom, uz koje su Filip Kašik, Darko Celovec, Igor Kuzmić i Dejan Hrlec dokazali kako su daleko od staroga željeza. U konačnici, s 12:10 pobjeda je pripala trojci kojoj je pripadao Marko Tomas.

U sklopu turnira održanog pod sloganom Ulica, to smo mi akademski slikar Siniša Bovcon i Kruno Thorn na zidu iza igrališta Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga napravili su mural u spomen na Kobea Bryanta, velikana svjetske košarke koji je poginuo u helikopterskoj nesreći. Križevci su po tome prvi i jedini grad u Hrvatskoj.

Foto: Crosscity Buckets
Foto: Crosscity Buckets
Foto: Crosscity Buckets