i ja odvajam

FOTO Križevčani uživali u predstavi Boris slavi rođendan

Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a 85% odnosno 465.244,71 kuna je sufinancirano iz Kohezijskog fonda.

13:54h
0

Održana je predstava Boris slavi rođendan u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci u sklopu projekta I ja odvajam! kojeg provodi Grad Križevci, sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz Europske Unije, Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.


Predstavi su prisustvovala djeca predškolske dobi iz Dječjeg vrtića Križevci te djeca nižih razreda križevačkih osnovnih škola koja su imala prilike upoznati Borisa, njegovu obitelj i obitelj Kantić te naučiti sve tajne odvajanja i recikliranja otpada u gradu. Kako jedna obitelj prilikom organizacije proslave rođendana može doprinijeti očuvanju okoliša djeca su naučila na zabavan način kroz smijeh i igru.

I ja odvajam! je projekt kojim se provode izobrazno-informativne aktivnosti radi osvješćivanja građana grada Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. Naglasak projekta je na sprječavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, kućnom kompostiranju i ponovnoj upotrebi predmeta, a sve u cilju smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište Ivančino brdo u Križevcima.

Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a 85% odnosno 465.244,71 kuna je sufinancirano iz Kohezijskog fonda.

čitam...