769. rođendan

FOTO Križevci brojnim događanjima proslavljaju svoj dan, posjetitelji razgledali izložbe i upoznali znamenitosti

Strossmayerov trg bio je ukrašen simbolima grada, kutkom za slikanje, a sve građane pozdravljale su članice Križevačke djevojačke straže.

14:19h
0
Foto: Grad Križevci

Grad Križevci danas, 24. travnja, slavi 769. rođendan pa su tim povodom pripremljena događanja za građane, no skromnije nego prijašnjih godina s obzirom na pandemiju koronavirusa i ograničenja okupljanja.

Tako su na Nemčićevom trgu članice Križevačkog likovnog kruga pripremile izložbu slika na otvorenom „Mali i veliki slikari svome gradu“. Izložbu su posjetili gradonačelnik Mario Rajn i zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević te pohvalili njihove radove.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Građani i posjetitelji mogli su se priključiti besplatnim razgledima grada uz stručno vodstvo te upoznati križevačke znamenitosti kroz zanimljive povijesne priče i legende.

Strossmayerov trg bio je ukrašen simbolima grada, kutkom za slikanje, a sve građane pozdravljale su članice Križevačke djevojačke straže.

Svim građanima koji prolazili centrom grada podijeljene su zaštitne maske s grbom grada i poklon bonovi za rođendansku tortu.

U jutarnjim satima su povodom Dana grada, gradonačelnik Mario Rajn, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović i zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević položili vijenac i zapalili svijeće kod središnjeg križa na Gradskom groblju za sve
poginule branitelje u Domovinskom ratu i preminule građane Križevaca.

čitam...