Sjednica Gradskog vijeća

FOTO Križevci dižu 3,6 milijuna kuna kredita

15:30h
0
Sjednica križevačkog Gradskog vijeća // Foto: Matija Gudlin
Sjednica križevačkog Gradskog vijeća // Foto: Matija Gudlin

Naš klub vijećnika nije protiv razvoja grada i ne želi da izgubimo ova sredstva i svakako ćemo glasati za – rekla je Nada Šegrt, potpredsjednica Gradskog vijeća iz redova SDP-a.

Jednoglasnom odlukom križevačkih gradskih vijećnika Grad Križevci zadužuje se za gotovo 3,6 milijuna kuna.

Odluka je prihvaćena na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća bez veće rasprave.

– Naš klub vijećnika nije protiv razvoja grada i ne želi da izgubimo ova sredstva i svakako ćemo glasati za – rekla je Nada Šegrt, potpredsjednica Gradskog vijeća iz redova SDP-a.

Ovo kreditno zaduženje namijenjeno je za investiciju izgradnje i rekonstrukcije Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, a kredit će se uzeti kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak i to na rok od tri godine.

Podsjetimo, odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 2014. godine Gradu su za ovaj projekt dodijeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od gotovo 33,9 milijuna kuna. Međutim, procijenjena vrijednost projekta nešto je viša od 37,5 milijuna kuna.

Iz Upravnog odjela za gospodarstvo i financije poručili su da je Grad u proračunu za 2016. godinu planirao osiguranje preostalog dijela sredstava kroz stavku primitaka od financijske imovine i zaduživanja.

Isto tako, ovo kreditno zaduženje moguće je direktno bez provođenja postupka javne nabave jer se radi o projektu koji se sufinancira sredstvima iz Europskih fondova.

Među ostalim, na sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o dodjeli javnih priznanja Grada pri čemu se Mira Kolar Dimitrijević proglašava počasnom građankom Grada Križevaca. Plaketu Grada dobiva Udruga matice umirovljenika i starijih osoba Križevci. Priznanje će dobiti trgovačko društvo Hedona i Ivan Šimatović.

Usto, izabrani su i članovi Savjeta mladih Grada Križevaca, a oni su Ivan Augustinčić, Filip Horvat, Mihael Jedvaj, Ana-Marija Mileusnić, Thea Novak, Eduard Petranović i Magdalena Vrabec.

čitam...
Loading...