danas potpisani ugovori

FOTO Križevci pomažu u nabavi strojeva i opreme poduzetnicima i obrtnicima, za iduću godinu najavljene još veće potpore

U 2019. godini Grad je osigurao 300.000 kuna za razvoj gospodarstva od čega će jedan dio ići na opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, a jedan dio za edukaciju u području IT-a.

16:30h
0
Foto: Grad Križevci

Gradonačelnik Mario Rajn potpisao je ugovore o sufinanciranju nabave strojeva i opreme s poduzetnicima i obrtnicima koji su se javili na Javni poziv za dodjelu potpora u gospodarstvu.

– Drago mi je da ste se javili i da ste iskoristili ove mjere, siguran sam da će biti od pomoći – naglasio je na početku gradonačelnik Mario Rajn i istaknuo kako od preuzimanja dužnosti gradonačelnika održava komunikaciju s križevačkim poduzetnicima i obrtnicima kroz zajedničke ili pojedinačne sastanke.

– U 2019. godini predviđene su još neke nove mjere. Odlučili smo napraviti dodatni iskorak prema opremanju Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci s ozbiljnijim strojevima koji bi bili uslužni za naše poduzetnike i obrtnike – naglasio je gradonačelnik i dodao kako će grad sufinancirati i edukaciju programiranja s obzirom da se pokazalo da ima potrebe jer poduzetnicima nedostaje kvalificiranog kadra.

O Javnom pozivu za dodjelu potpora u gospodarstvu govorio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup.

Foto: Grad Križevci

– Ove godine bi trebalo biti dodijeljeno 238.000,00 kuna. Bilo je 21 prijava od 21 poduzetnika od toga je 16 dodijeljenih potpora na natječaju za strojeve i opremu, dvije za nastup na drugim tržištima, dvije za nova zapošljavanja i jedna potpora za razvoj i dizajn novih proizvoda – rekao je.

U usporedbi s prošlom godinom povećan je broj korisnika sa šest na 21 kao i iznos dodijeljenih potpora s 73.987,00 kuna na 238.000,00 kuna što je dokaz nastojanja samih poduzetnika da što više ulažu, ali i grada da na neki način promovira ove potpore, pojasnio je pročelnik Biškup.

U ime poduzetnika koji su stekli potporu obratio se direktor Veterinarske stanice Križevci d.o.o. Ivan Zemljak.

– U ime svih poduzetnika koji ostvarili ovu potporu je se zahvaljujem gradonačelniku, pročelniku i svim djelatnicima koji su surađivali na tome. Stvarno su to odradili na odličan način, suradnja je bila vrhunska – rekao je.

Foto: Grad Križevci

U 2019. godini Grad je osigurao 300.000 kuna za razvoj gospodarstva od čega će jedan dio ići na opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, a jedan dio za edukaciju u području IT-a.