podrška kurikularnoj reformi

FOTO Križevci svjedočili najposjećenijem prosvjedu u novijoj povijesti

21:37h
0
Prosvjed podrške kurikularnoj reformi // FOTO: Admir Sinani

Iznimno smo zadovoljni odazivom građana koji je udvostručio naša očekivanja i pokazao kako su Križevci kao grad spremni na otvoreni društveni diskurs i zajedništvo, rekao je Mario Rajn, predsjednik udruge P.O.I.N.T.

Križevci su svjedočili najposjećenijem prosvjedu u svojoj novijoj povijesti i jedan su od rijetkih manjih gradova u Hrvatskoj koji su uspjeli organizirati takav skup.


Na Nemčićevom trgu okupilo se više od 300 zainteresiranih građana koji su došli podržati nastavak provedbe Cjelovite kurikularne reforme. Prosvjed je započeo u 18 sati te se održao paralelno s mnogim hrvatskim gradovima (Zagreb, Split, Osijek, Rijeka itd.).

– Iznimno smo zadovoljni odazivom građana koji je udvostručio naša očekivanja i pokazao kako su Križevci kao grad spremni na otvoreni društveni diskurs i zajedništvo – izjavio nam je Mario Rajn, predsjednik udruge P.O.I.N.T. koja je organizirala ovaj skup u sinkronizaciji s inicijativom Hrvatska može bolje.

Na skupu su između ostalih govor podrške održali Brunoslav Sabolek, bivši ravnatelj križevačke srednje škole te Robert Pašičko, docent Geotehničkog fakulteta u Varaždinu koji je improviziranim i upečatljivim porukama zaradio možda i najveći pljesak publike.

Na prosvjed podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi u Zagreb uputilo se i 20-ak koprivničkih srednjoškolskih profesora.

Sanja Suton // Foto : Matija Gudlin
Sanja Suton // Foto : Matija Gudlin

– Odlučila sam otići na prosvjed da poduprem slobodnu kurikularnu reformu. Struci se mora dati prednost pred politikom kako bi se promjena u obrazovanju dogodila bez pritisaka. Kako stvari stoje u Hrvatskoj, svašta se može očekivati i ništa se ne može očekivati, ali ako ljudi nešto ne naprave, ako ne pokažemo svoje nezadovoljstvo, neće se sigurno ništa dogoditi. Treba iskoristiti svoj građanski aktivizam i jednostavno pokazati da neke stvari nisu u redu – rekla je profesorica Sanja Suton.

S njom se slaže i profesor Filip Turk koji je sudjelovao na nekoliko stručnih skupova na kojima je bio i Boris Jokić, voditelj ekspertne skupine.

Filip Turk // Foto: Matija Gudlin
Filip Turk // Foto: Matija Gudlin

– Smatram ga pravim čovjekom za provedbu kurikularne reforme koja nam je prijekopotrebna. Svima nam u cilju treba biti bolje obrazovanje za onu djecu koja su sad u školi i za onu koja tek dolaze – zaključio je Turk.

Na prosvjed u Križevce uputio se na svoj prvi radni dan kao gradonačelnik Koprivnice i Mišel Jakšić te njegov stranački kolega Darko Ledinski (SDP). Bogat izbor fotografija možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Autori: Adela Zember i Admir Sinani

 

čitam...