13.3 C
Koprivnica
Subota, 25. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
mariške

FOTO Kroz projekt Zaželi 36 žena brinulo je o 261 starijoj osobi, Draženka Šegrc-Burek: Svaka od nas nosi toplinu u srcu, koju smo prenosile na naše korisnike
F

Posebno emotivne zbog završetka projekta bile su upravo žene zaposlene kroz projekt.

Ne propustite

Završna konferencija projekta Ruka podrške održana je u utorak, a riječ je o projektu koji se provodi u sklopu Poziva ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA Faza II, a koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Nositelj projekta je Klub za starije osobe Mariška, dok su projektni partneri Grad Koprivnica, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Ukupno vrijednost projekta iznosi 2.621.600,00 kuna.

Zahvaljujući projektu, na godinu dana zaposleno je 36 žena, koje su brinule o ukupno 261 starijoj osobi, što je 81 korisnik više od onoga što je na početku provedbe projekta bilo zadano.

S obzirom na provedene aktivnosti i rezultate iz Kluba su poručili kako je projekt uspješno proveden.

– Zahvaljujući uspješnoj provedbi postigli smo zadane ciljeve. S jedne strane unaprijeđen je radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, a u svrhu ublažavanja rizika od siromaštva i poboljšanja položaja na tržištu rada. S druge strane, postigli smo i krajnji cilj vezano uz korisnike, a to je da smo unaprijedili socijalnu uključenost  i povećali razinu kvalitete života naših starijih i nemoćnih osoba na području grada, a u svrhu sprečavanja njihove nepotrebne institucionalizacije – kazala je Valentina Čadavec, predsjednica Kluba za starije osobe Mariška.

Iz Kluba su također istaknuli kako se nadaju da će nadležna tijela uskoro omogućiti nastavak ovog Programa.

– Kvaliteta društva i zajednice može se ocijeniti upravo prema odnosu prema najstarijim građanima koji u njoj žive. Projekt je pokazao da ove dvije komponente – zapošljavanje žena i briga o starijima, multicipliraju svoju vrijednost. Sigurna sam da ovo nije samo jedan u nizu projekata već da će postati standard koji treba biti prisutan u svakoj zajednici – kazala je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Posebno emotivne zbog završetka projekta bile su upravo žene zaposlene kroz projekt.

Draženka Šegrc-Burek

– Ponosna sam da sam dio ovog projekta. Svaka od nas nosi određenu toplinu u svom srcu koju smo prenosile na naše korisnike koji su nas dočekivali s osmjehom na licu – kazala je Draženka Šegrc-Burek te napomenula kako se i korisnici nadaju da će se projekt nastaviti.

Na samom kraju Završne konferencije sudionicama projekta uručene su zahvalnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

SUNČEKO

Elegantna brineta u sjajnoj kombinaciji šik balonera u bež boji i martensicama

Ovih dana mnoge su dame iz ormara izvadile omiljeni ženski komad za prijelazno razdoblje - baloner. Baloneri su nepogrešivi,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti