eu fondovi

FOTO Kuća ideja – prostor zajedništva projekt je KUD-a Prigorec čija je početna konferencija održana u petak

Voditeljica projekta Ana-Marija Petric Vlah predstavila je projekt prisutnima te ih provela kroz njegove ciljeve i aktivnosti koje će se odvijati u njegovoj provedbi.

09:15h
0
Foto: KUD Prigorec
Foto: KUD Prigorec

Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec održalo je u petak u Vatrogasnom domu u Svetom Petru Orehovcu početnu konferenciju projekta Kuća ideja – prostor zajedništva. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a prijavljen na natječaj Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.


Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.428,001 kuna. Vrijeme provedbe projekta je počelo 29.svibnja 2020., a završava 29. svibnja 2022. (24 mjeseca). Nositelj projekta je KUD Prigorec Sveti Petar Orehovec, a ostali partneri projekta su Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sveti Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara Sveti Vinko.

Voditeljica projekta Ana-Marija Petric Vlah predstavila je projekt prisutnima te ih provela kroz njegove ciljeve i aktivnosti koje će se odvijati u njegovoj provedbi. Ciljevi projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ su formiranje kulturnog centra u Općini Sveti Petar
Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja budućim centrom u suradnji općine i udruga.

Okupljenima obratio se načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak kao jedan od vodećih partnera na projektu iskazavši pritom zadovoljstvo inicijativom svih uključenih u provedbu ovog projekta. Predsjednik KUD-a Prigorec Antun Petric zahvalio se svim članovima Udruga i predstavnicima medija koji su prisustvovali konferenciji, ali i općini Sveti Petar Orehovec koja je uvelike doprinijela dolasku projekta u Sveti Petar Orehovec.

Ženske članice KUD-a Prigorec Sveti Petar Orehovec prigodnom su pjesmom na kraju zaključile početnu konferenciju projekta.

čitam...