pregršt nastupa u prošloj godini

FOTO Kulturna udruga Tomislav Franjić izabrala čelne ljude na izbornoj skupštini, zabava nastavljena uz tamburaše

Udruga svake godine organizira prikaz Živih jaslica, Novogodišnji koncert u spomen Tomislavu Franjiću i manifestaciju Ivanje v Kalnovcu te su sudionici svih kulturnih događanja u Kalinovcu.

09:01h
0
Foto: Kulturna udruga Tomislav Franjić Kalinovac

U Društvenom domu u Kalinovcu ove je subote održana redovna izvještajna skupština Kulturne udruge Tomislav Franjić Kalinovac, koje je ujedno bila i izborna.


Uz članove Udruge sjednici su prisustvovali i gosti: načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar, predsjednik Općinskog vijeća Mladen Orešić, ravnateljica D.V. Bubamara, te predstavnici Udruga DVD i VZO Kalinovac, DVD Batinske, Udruga žena Kalnovčice, KUD Grgur Karlovčan, Udruga umirovljenika Kalinovac, Društvo sv. Luke ev. i PZ Kalinovac.

Iz podnesenog izvješća o radu i financijskog izvješća za 2018. godinu vidljivo je da je Udruga, koja djeluje u četiri sekcije, imala u 2018. godini ukupno 46 nastupa, od toga dramska grupa – odrasli 17 nastupa, mala dramska scena – 11 nastupa, mješoviti pjevački zbor – 9 nastupa i tamburaški orkestar – 6 nastupa. Dramska grupa odraslih i mala dramska scena sudjelovale su na nekoliko festivala amaterskih kazališta a zbor udruge i tamburaški orkestar predstavljali su našu županiju na državnoj smotri tamburaških orkestar i tamburaških sastava.

Udruga svake godine organizira prikaz Živih jaslica, Novogodišnji koncert u spomen Tomislavu Franjiću i manifestaciju Ivanje v Kalnovcu te su sudionici svih kulturnih događanja u Kalinovcu.

Nakon izvještajnog dijela skupštine uslijedila je izbornu skupštinu na kojoj su jednoglasno izabrana tijela udruge na mandat od četiri godine i to:

za predsjednika Udruge – Hrvoje Mlakar
za tajnicu Udruge – Marica Markov
Upravni odbor: Hrvoje Mlakar, Marica Markov, Matea Lugarov, Vlasta Golub, Darko Zvonar, Branko Vrabčević i Sanja Miklić
Nadzorni odbor: Ivanka Brček, Milan Balala i Ivana Šemovčan

U ime novoizabranog vodstva Udruge okupljenima se obratio Hrvoje Mlakar te zahvalio na ukazanom povjerenju i pohvalio rad svih sekcija Udruge a posebno male dramske scene koje ima velikog potencijala. Zamolio je članove Udruge na još veće zajedništvo i podršku svim aktivnim članovima koji se bave glumom, pjevanjem i sviranjem.

Na kraju skupštine i gosti su zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu i dobru zajedničku suradnju. Druženje je nastavljeno uz osvježenje i muziku tamburaša do dugo u noć.

 

čitam...