MAKSIMALNO POJAČALI SIGURNOSNE MJERE

FOTO Kupci u koprivničkom Pevexu potpuno sigurno mogu obavljati kupovinu, termalne kamere mjere temperaturu, a zamagljivač vrši dezinficiranje prostora

- Snimi li kamera povišenu temperaturu, a bilo je i takvih slučajeva, pogotovo u ljetnim mjesecima kad su neki kupci ulazili u centar s povišenom temperaturom zbog vanjskog utjecaja, aktivira se tihi alarm o čemu diskretno informiramo kupca - objašnjava voditelj Dražen Kuštelege.

10:05h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Hrvatski trgovački lanac PEVEX nedavno je od strane struke i žirija Hrvatske udruge menadžera sigurnosti izabran kao tvrtka koja je implementirala „najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice“ za svoj projekt uvođenja termalnih kamera u prodajne centre.

Trgovački lanac PEVEX među prvima je u svibnju ove godine u sve svoje prodajne centre
postavio ovaj visokotehnološki sustav zaštite kako bi dodatnom opremom zaštitio kupce i
zaposlenike od širenja koronavirusa.

Ovakav je sustav dodatne zaštite postavljen i u koprivničkoj poslovnici Pevexa. Voditelj centra Dražen Kuštelege kaže kako termalna kamera postavljena na ulazu u realnom vremenu uspoređuje temperature ljudi bez kontakta s predmetima oko njih i to na udaljenosti od dva metra.

– Snimi li kamera povišenu temperaturu, a bilo je i takvih slučajeva, pogotovo u ljetnim mjesecima kad su neki kupci ulazili u centar s povišenom temperaturom zbog vanjskog utjecaja, aktivira se tihi alarm o čemu diskretno informiramo kupca – objašnjava voditelj. U koprivničkom centru PEVEX kupcima uz dezinficijens osigurava zaštitnu masku i rukavice.

Foto: Ivan Balija
Dražen Kuštelege // Foto: Ivan Balija

Beskontaktni dezinfektor ruku također je postavljen ispred ulaza, kako u koprivničkom, tako i u svakom od 26 PEVEX-ovih prodajnih centara. Ovdje kupci mogu uzeti i jednokratne rukavice.

– Većina kupaca odgovorna je i prihvaća mjere, nosi maske, drži razmak, pa s njima nemam problema, dok neki još uvijek odbijaju preporuke pa znaju ući bez maske ili ju nose nepravilno. U takvim situacijama naši zaposlenici imaju obavezu upozoriti na propust – objasnio je Kuštelege.

Kupci se u Pevexovom centru u Koprivnici mogu osjećati potpuno sigurno i zbog činjenice da su svi zaposlenici objekta pod stalnom provjerom temperature. Kao zadnju od novih zaštitnih mjera PEVEX je uveo zamagljivače Nebulo-Igeba, uz zaštitnu opremu (odjela, maske, rukavice..) i to za svih 26 prodajnih centara. Zamagljivači su jednostavni za rukovanje, a imaju optimalne radne karakteristike budući da pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol koji ima dublji prodor u sve dijelove prostorija.

– Pri dolasku na posao, u obje smjene, zaposlenici prolaze kroz termalnu kameru, cijeli dan nose maske, a nakon što nam radno vrijeme završi, svakodnevno vršimo dezinficiranje kompletnog prostora uz pomoć zamagljivača. Za tu smo ulogu osposobili četiri djelatnika koji sada znaju i smiju rukovati ovakvim uređajem – zaključio je na kraju voditelj koprivničkog prodajnog centra Pevex.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija