DANI BAŠTINE I TURIZMA

FOTO Legradski Ekići na Hvaru govorili o ljekovitim pripravcima i prezentirali ukusne proizvode, pohvalama nema kraja

Organizatori su učenicima osigurali smještaj u hotelu s pet zvjezdica.

11:47h
0
Foto: Općina Legrad

Ekići, učenici Osnovne škole Legrad, sudjelovali su na nacionalnom susretu Danima baštine i turizma za mlade, i 12. nacionalnoj smotri turističke kulture na Hvaru, što je dio projekta Mladi, baština i turizam

Nika Šenji, Dora Gabaj, Melani Slaviček i Vinko Baranašić bili su gosti i partneri u projektu Turističke kulture kojim upoznaju hrvatsku baštinu. Predstavljali su projekt na temu Kako su liječili naši stari pod naslovom Narodna ljekarna kojim su osmislili prodajni prostor narodnih ljekovitih pripravaka u Legradu. Organizatorica Nansi Ivanišević naglasila je kako su je legradski učenici oduševili izlaganjem, odabirom teme, razradom i suradnjom učenika, učiteljica i roditelja.

Istovremeno je održana zavičajna izložba svake škole, pri čemu su Legrađani ljekovitim pripravcima predstavljali svoju općinu, Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju. Njihov štand tako su činile domaće rakije, pekmezi, pripravci od propolisa i meda, čajevi i domaći kolači.

Organizatori su učenicima osigurali smještaj u hotelu s pet zvjezdica. Mentorica Tamara Marcinjaš i svi Ekići zahvalni su svima uključenima u provedbi ovoga projekta.

čitam...