hrvanje, hk ludbreg

FOTO Leo Petrić brončani na Prvenstvu Hrvatske, a Iva Gerić na Otvorenom prvenstvu Mađarske

21:42h
0
Foto: HK Ludbreg

U Budimpešti u sastavu kadetske reprezentacije Hrvatske, pod vodstvom trenera Senada Mujagića, hrvačica H.K.Ludbreg Iva Gerić nastupila je na otvorenom prvenstvu Mađarske.

Na održanom PH za starije dječake u Brezovici 18/03/17, u subotu, Hrvački klub Ludbreg predstavio se sa dva natjecatelja.

Elvis Oršuš u kategoriji do 73 kg nije uspio ostvariti pobjedu u prvom kolu i ispada iz daljnjeg natjecanja. Ovo je njegov drugi ozbiljniji turnir i vrijedno iskustvo. 

Leo Petrić je u vrlo jakoj konkurenciji u kategoriji do 66 kg osvojio broncu, sa tri pobjede i porazom u polufinalu od kasnijeg prvaka (Nikolić – Herkul, Zagreb).

Također u subotu, 18/03/17, u Budimpešti u sastavu kadetske reprezentacije Hrvatske, pod vodstvom trenera Senada Mujagića, hrvačica H.K.Ludbreg Iva Gerić nastupila je na otvorenom prvenstvu Mađarske.

U doista žestokoj konkurenciji od 260 hrvačica, Iva je solidno odradila svoj nastup u kategoriji do 56 kilograma u kojoj je na kraju osvojila odlično treće mjesto, uz jednu pobjedu tušem i jedan tijesan poraz na bodove u polufinalu. Najveći žal ostaje što nije ostvarena prilika da se bori sa Anom Szel  koja spada u sam vrh svjetskog hrvanja. 

Prema riječima trenera H.K.Ludbreg zadovoljni su nastupom na ovako jakom natjecanju i što je vrlo jaka konkurencija pomogla u detektiranju detalja koji će se poboljšati kako bi se još više približili samom europskom vrhu.

Ovo natjecanje je Mađarima poslužilo i kao kvalifikacijsko natjecanje za sastav njihove kadetske vrste. I ostale hrvačice naše reprezentacije bile su odlične, Veronika Dragaš – srebro, Valentina Belušić – bronca, Mirta Štiks – bez medalje.

Nadolazeći vikend bit će također aktivan za HK Ludbreg. U Sisku se održava PH za kadete gdje će nastupiti 6 Ludbrežana, a u češki Hodonin, na tradicionalno vrlo jak turnir, putuje ekipa mlađih dječaka.