Istraživanje podzemlja

FOTO Je li avanturist Robert Markovčić Moko uspio pronaći tajni prolaz u svijet patuljaka s Kalnika?

Kako kaže, problem s podzemnim hodnicima je to što ih se ne smije puno "obrađivati" zbog opasnosti da na mjestima u njih provali Bednja. No, i u ovakvom stanju kakvo je, vrijedi ih istraživati, kao što se vidi i na fotografijama.

11:30h
0
nrez
Ustupio: Robert Markovčić

– Pronađen je tajni prolaz u svijet kalničkih patuljaka! – objavio je na svom Facebooku poznati avanturist iz Svetog Đurđa kraj Ludbrega, Robert Markovčić Moko.

Koliko god to to zvučalo nevjerojatno, ako itko može pronaći tako nešto, onda je to Moko. Kao pravi avanturist, Moko nema mira, neumorno istražuje tajne koje se kriju oko nas, preživljava danima na Dravi bez hrane, vode i skloništa, priprema stanovništvo za apokalipsu, spašava labudove na cestama, a sudeći po fotografijama koje je objavio uz svoj novi pronalazak, prati i kretanja mitoloških bića.

Ipak, kao što nam je otkrio, vjerojatno tuda ipak nisu prolazili patuljci s Kalnika, no taj je prostor samo jedna od zagonetki koje se kriju u podzemlju u i oko ludbreškog kraja, za kakvima je on neprestano u potrazi. Kako kaže, problem s podzemnim hodnicima je to što ih se ne smije puno “obrađivati” zbog opasnosti da na mjestima u njih provali Bednja. No, i u ovakvom stanju kakvo je, vrijedi ih istraživati, kao što se vidi i na fotografijama.

Ustupio: Robert Markovčić

Kao što je pisao još Joža Zadravec u svojoj knjizi “Podzemni hodnici Ludbrega”, Ludbreg je postojao još u rimsko vrijeme, kada se zvao Iovia. Prije oko 2000 godina na tom su prostoru bile i terme, a Rimljani su imali i cijevi za vodovod kojima su dovodili vodu za piće.

No, ono najzanimljivije je podzemni tunel koji prolazi ispod Ludbrega, u kojemu navodno već odavno nitko nije bio, a neki nagađaju da se u njemu krije i blago, što je već druga tema koja zavrjeđuje zasebnu priču. No, ulazi u tunel su zazidani i pitanje je hoće li ikad itko, pa i Moko, ući u njega.

Ustupio: Robert Markovčić
Ustupio: Robert Markovčić