FOTO: Limeni old ljepotani u Goli

12:05h
0
Old timeri u Goli

Prošle subote općinu Gola posjetili su članovi ‘Old timer’ kluba Koprivnica. Proljetno vruće sunce i lijepo vrijeme, bili su pravi motiv da se izvedu iz garaže pomno maženi i očuvani vrijedni restaurirani limenjaci. Jaguari, Bentliji, Bube, Mercedesi, Fićeki, ‘bijesni old-motori’ svi zajedno kretali su se u koloni čineći niz ”konjskih snaga” i ljepote, koje su njihovi vlasnici provozali po Prekodravlju. Mještanima Gole pripremili su prvi spektakl, koji su ih dočekali s velikim oduševljenjem i zadovoljstvom.

Posjetili su i galeriju „Stara škola’ u Goli gdje im je načelnik Općine Gola dr. Stjepan Milinković pripremio dobrodošlicu i okrijepu.

Razlog ovog motoriziranog pohoda bio je ‘očuvanje tehničke baštine Koprivničko-križevačke županije, istaknuo je predsjednik Oldtimer kluba Koprivnica Zdravko Sraček. Dodao je da klub broji stotinjak i više članova, a svaki njih ima najmanje tri oldtimera, motora i automobila, on sam ima ih 10. Zdravko dodaje kako je to ‘skup sport’, restauracija je ta koja daje dodanu vrijednost svakom vozilu, skupa je i traje po nekoliko godina, a po dijelove treba ići u inozemstvo. 

Planirana oldtimer ruta bila je, početna točka Koprivnica, zatim Gola, Ješkovo, pa potom Šoderica.

Foto: Teodora Lukavski

{vsig}fun/05-2012/120514-old-timeri{/vsig}

čitam...
Loading...