Pod suncobranima

FOTO Ljeto na Zrinskom i službeno je počelo, zavirite u bogat program

13:07h
0
Foto: Matija Gudlin

Želja nam je da nadmašimo sva dosadašnja ljeta i pokrenemo novu manifestaciju, Ljeto na Zrinskom, o kojoj će se pričati kao što se priča o Adventu u Zagrebu, rekao je Mišel Jakšić.

Ljeto na Zrinskom trgu danas je i službeno otvoreno te su najavljena mnogobrojna događanja koja će oživjeti ljetnu glazbenu scenu.

Konferencija za novinare održana je upravo na trgu, kod pozornice, u sjeni suncobrana i u blizini novopostavlje improvizacije ‘podravskog mora’ po kojem plovi barka.

–  Koprivničko ljeto je već postala tradicionalna manifestacija, a želja nam je da zajedno s partnerima nadmašimo sva dosadašnja ljeta i pokrenemo novu manifestaciju, Ljeto na Zrinskom, o kojoj će se pričati kao što se priča o Adventu u Zagrebu – rekao je  v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić.

Napomenuo je da su napravili velik program koji će trajati dva mjeseca.

Ljetno osvježenje // Foto: Matija Gudlin
Ljetno osvježenje // Foto: Matija Gudlin

– Pronaći će se sve za svakoga bez obzira na žanr koji vole slušati te smo se potrudili naći ono najbolje od najboljeg što imamo na koprivničkoj i županijskoj glazbenoj sceni – kaže Jakšić.

Osim glazbenog programa, koji će u četvrtak s početkom u 21 sat otvoriti popularne The Frajle, održat će se i Podravkine igraonice za djecu, mnogobrojne radionice, a u parku kraj paviljona građani će pod zvijezdama moći uživati u kinu na otvorenom.

Kino program će se odvijati svaki utorak, a prva se projekcija prikazuje 12. srpnja u 21 sat, kada će se gledati romantična glazbena komedija Step up.

– Oni koji ne idu na more ili će veći dio ljeta provesti ovdje, mogu doći na Zrinski trg na ostatke ostataka Panonskog mora i dobro se zabaviti – pozvao je Jakšić građane na brojna zbivanja.

Na suradnji je zahavlio partnerima Podravki, Carlsbergu, Hartmannu, Belupu i Komunalcu te brojnim udrugama i kulturnim ustanovama.

– Tijekom ljeta isprezentirat ćemo koprivničku glazbenu scenu, a glazbenicima zahvaljujem na trudu, jer svi oni nastupaju badava – zaključio je Jakšić.

Cjelokupni program zbivanja pogledajte ovdje.