Ludbrežani Luka Šolaja i Mislav Novota izabrani su za najboljeg igrača, odnosno vratara subotnjeg dijela natjecanja, dok je Koprivničanac Erik Skupnjak bio najbolji čuvar mreže u nedjelju.

Rukometni klub Koprivnica-Hangar 18 organizirao je protekloga vikenda dvodnevni, sedmi po redu, Memorijalni turnir ‘Braće Đelekovčan’ za mlađe kadete i kadete. Subota je bila rezervirana za mlađe uzraste, a najboljima su se pokazali Lubrežani, dok su u nedjeljnoj konkurenciji kadeta do najvišeg postolja stigli rukometaši Borca iz Bosne i Hercegovine.

Prema najavama na turniru se očekivalo oko 250 sudionika iz ukupno 12 ekipa, što nije pošlo po planu jer se mlađi kadeti iz Tuzle nisu pojavili. No, nedolazak jedne ekipe nije poremetio sjajno raspoloženje, ali i još bolje igre u sportskoj dvorani koprivničke gimnazije.

Mlađi kadeti, odnosno 2002. godište i mlađi, u subotu su odigrali svaki po četiri susreta, u čemu su se najbolje snašli mladi Ludbrežani, upisavši tri pobjede i remi. Drugo mjesto pripalo je RK Jeruzalemu iz slovenskog Ormoža, dok je treći bio Karlovac. Četvrto i peto mjesto zauzeli su domaćin Koprivnica-Hangar 18 i Bjelovar. Zanimljivo je spomenuti kako su Koprivničanci od četiri susreta čak dva završili podjelom bodova.

Iz ludbreške ekipe izabrani su i najbolji pojedinci subotnjeg dijela natjecanja, a to su najbolji igrač Luka Šolaja te najbolji vratar Mislav Novota. Najbolji strijelac, s 26 pogotaka, bio je Gašper Cvetko iz ormoškog Jeruzalema.

Erik Skupnjak, najbolji vratar kadetskog dijela turnira // Foto: rk-koprivnica.hr
Erik Skupnjak, najbolji vratar kadetskog dijela turnira // Foto: rk-koprivnica.hr

Drugi dan turnira, natjecanje kadeta, donio je i pravi turnirski način odigravanja. Šest momčadi bilo je podijeljeno u dvije skupine, a dvije najbolje plasirane ekipe prošle su u drugi krug, odnosno razigravanje za konačne najbolje pozicije.

U grupi A, ispred domaće Koprivnice, najbolji je bio Borac iz Banja Luke, dok je primat u grupi B imao slovenski Jeruzalem, ispred Rovinja.

U polufinalu Borac je bio uvjerljiv protiv Rovinja, dok je u rezultatski napetom dvoboju Koprivnica svladala Jeruzalem i plasirala se u finale.

Treće mjesto u konačnici je pripalo Slovencima koji su nakon produžetaka svladali Rovinj, dok je, nažalost domaćih navijača, Borac u finalnoj utakmici nadvisio domaćina.

Najboljim kadetskim igračem turnira proglašen je Marko Lukić iz Borca, a najbolji vratar bio je Erik Skupnjak iz Koprivnice-Hangar 18. Titula najboljeg strijelca pripala je Gašperu Hrebaru iz Jeruzalema.

REZULTATI – 7. MEMORIJAL ‘BRAĆA ĐELEKOVČAN’:

Subota, 3. rujna (mlađi kadeti)

Koprivnica Hangar 18 – Jeruzalem Ormož 8:13
Ludbreg – Bjelovar 13:11
Karlovar – Jeruzalem Ormož 8:17
Koprivnica Hangar 18 – Bjelovar 11:11
Karlovac – Ludbreg 9:12
Bjelovar – Jeruzalem Ormož 13:21
Koprivnica Hangar 18 – Karlovac 9:10
Jeruzalem Ormož – Ludbreg 12:16
Bjelovar – Karlovac 12:15
Ludbreg – Koprivnica Hangar 18 15:15

Poredak: 1. Ludbreg 7, 2. Jeruzalem Ormož 6, 3. Karlovac 4, 4. Koprivnica Hangar 18 2, 5. Bjelovar 1.

Nedjelja, 4. rujna (kadeti)

Grupa A

Koprivnica Hangar 18 – Nikšić 24:15
Nikšić – Borac 13:22
Borac – Koprivnica Hangar 18 19:12

Grupa B

Drava Ptuj – Jeruzalem Ormož 17:25
Jeruzalem Ormož – Rovinj 22:16
Rovinj – Drava Ptuj 24:23

Polufinale: Borac – Rovinj 28:19, Jeruzalem Ormož – Koprivnica Hangar 18 19:22

Utakmica za 3. mjesto: Rovinj – Jeruzalem Ormož 20:20 (1:2)

Finale: Koprivnica Hangar 18 – Borac 13:18

čitam...