Colluctatio Centrum Mundi Open

FOTO Ludbreg ugostio više stotina hrvača iz 20 zemalja, natjecanje se pokazalo kao pun pogodak

Hrvački klub Ludbreg kao glavni organizator iznimno je zadovoljan održanim natjecanjem na kojemu su nastupila najkvalitetnija imena iz svijeta hrvanja.

10:24h
0
Foto: HK Ludbreg

Međunarodni hrvački turnir Colluctatio Centrum Mundi Open u Ludbregu je okupio 523 natjecatelja iz čak 20 europskih zemalja.

Hrvački klub Ludbreg kao glavni organizator iznimno je zadovoljan održanim natjecanjem na kojemu su nastupila najkvalitetnija imena iz svijeta hrvanja i to u uzrastima od početnika do juniora muške i ženske konkurencije. Ludbrežani su ostvarili sljedeće rezultate.

Ivan Bačani bio je prvi u uzrastu početnika, uvjerljivo pobijedivši sve svoje protivnike. Donat Ledenko i Jan Špoljarić bili su peti, a prve natjecateljske korake napravili su Vid Potočnik, Karlo Kovačić i Jakov Havaić. Florijan Varović bio je najuspješniji među mlađim dječacima, stigavši do bronce izborene kroz repasaž. Rene Dulikravić jednom pobjedom te kasnijim porazom nije dobio priliku proći kroz isti. Nastupili su i mladi Vilim Cindori te Noa Čanaki.

Kadet Leo Petrić s po dvije pobjede i poraza završio je na petome mjestu. Berislav Varović je, pak, ostao bez značajnijeg plasmana. Dražen Oršuš kao jedini juniori upisao je pobjedu i dva poraza što mu je bilo dovoljno za peto mjesto.

Dvoje Ludbrežana pokupili velika priznanja

Četiri ludbreške hrvačice nastupile su u sastavu reprezentacije Hrvatske. Iva Gerić je nanizala tri pobjede i očekivano stigla do prvoga mjesto u konkurenciji kadetkinja. Sandra Besek je, nastupivši među kadetkinjama i starijim djevojčicama, osvojila peto i deseto mjesto. Dio potonjeg uzrasta bila je i Marta Besek kojoj je pripalo treće mjesto. Unatoč fakultetskim obavezama i manjem broju odrađenih treninga, Marta Busija u seniorskoj konkurenciji Hrvatskoj i Ludbregu donijela je srebro.

Gledajući ekipni plasman, ženska reprezentacija Mađarske bila je najbrojnija i prva na turniru ispred ženske reprezentacije Hrvatske i HK Podravke. Ludbreg je u konkurenciji 74 ekipe zauzeo 14. mjesto.

Ivan Bačani ujedno je proglašen najboljim mladim hrvačem turnira. Ajla Dadriji (HK Zagreb) je najbolja mlada hrvačica, Robertico Junior (nizozemski De Halter) proglašen je najboljim stranim natjecateljem, dok je najbolji domaći Roko Paškov (HK Metalac). Tomyschch Mariia iz Ukrajine je najbolja strana hrvačica, dok je drugi puta u nizu Iva Gerić najbolja domaća. Zlatnu fućka za najboljeg suca pripala je Zdravku Pekeču, fair play nagrada otišla je ruke Hrvačkog kluba Poreč, dok je najboljim navijačem proglašen Mihael Traeger iz Like.

čitam...
Loading...