udruga trsek

FOTO Ludbreška vinska cesta otvara vrata svojih vinskih podruma, proslavit će se i Dan ludbreškog vinogorja

Program priopćenja isključiva je odgovornost Grada Ludbrega.

17:30h
0
IMG

Ludbreška vinska cesta u subotu, osmog lipnja otvara vrata svojih vinskih podruma.

Vinskom putovnicom posjetitelji mogu uživati u eno-gastro ponudi na pet postaja Ludbreške vinske ceste, a to su Restoran Arabela Globočec, Vinski podrum Makar, Vinska kuća Kirić, Vinarija Stručić i Agroturizam Kežman. Vinska putovnica može se podići na lokaciji vinskog podruma Trsek koji je ujedno i polazišna točka ovogodišnjeg Vinskog maratona. U vinskom podrumu Trsek bit će organiziran prigodni program uz prezentaciju projekta Zeleno Želimo, izložbu ručnih radova i prezentaciju lokalnih ponuđača i lokalnih ludbreških proizvoda.

U vinskom podrumu Trsek posjetitelji će imati prilike upoznati lokalne ponuđače uključene u projekt Zeleno Želimo, a obilaskom Ludbreške vinske ceste upoznati prepoznatljiv ludbreški peti element – vino, ali i druge specijalitete odnosno goričke delicije. S vinskom putovnicom putuje se vinskom cestom od 14 do 19 sati.

– Kako naše putovanje ne bi završilo tako rano, svi zajedno odlazimo do kipa svetog Vinka s vidikovcem gdje ćemo na prigodan način obilježiti i Dan ludbreškog vinogorja. Tamo će sve posjetitelje ugostiti članovi udruge Trsek uz degustaciju vina i hrane – poručuju iz udruge.

Ovogodišnji Dan otvorenih vrata vinskih podruma je ujedno i četvrti događaj u sklopu projekta Zeleno želimo koji je sufinanciran iz Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020, a kojem je cilj izrada i implementacija novih sadržaja i proizvoda utemeljenih na aktivnom uključivanju baštine u turističku ponudu. U sklopu projekta nastat će nekoliko mikroproizvoda, a ludbreški mikroproizvod je upravo vino.

Program priopćenja isključiva je odgovornost Grada Ludbrega.