hrvanje

FOTO Ludbreški hrvači donijeli tri medalje iz Mađarske, Iva Gerić otišla put Makedonije na Europsko kadetsko prvenstvo

David Čurila kod kadeta (do 65 kg) također je ušao u finale, gdje je protiv mađarskog reprezentativca imao pobjedu u rukama do nekoliko sekundi prije kraja, kad​a​ radi jednu pogrešku koja protivniku donos​i​ dva boda i zlatnu medalju, dok se David morao zadovoljiti srebrom.

08:38h
0
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

U Szigetvaru​ u Mađarskoj ove nedjelje na međunarodnom turniru u hrvanju sudjelovalo je preko 250 natjecatelja​​ iz Mađarske, Hrvatske, Slovačke i Slovenije​, a sudjelovao je 31 klub. Među njima bila su i četiri ludbreška hrvača, predvođena trenerom Ignacom Horvatom. U konkurenciji mlađih dječaka do 35 kg ​opet je sjajan bio​ Florijan Varović osvojivši broncu. Nakon što je izgubio uvodnu borbu, sa dvije odlične pobjede u repasažu dolazi do trećeg mjesta. ​

Borbeni ​Patrik Balija, u kategoriji do 69 kilograma nije ovog puta uspio doći do medalje te se morao zadovoljiti petim mjestom. Kod starijih dječaka ​sjajan je bio Teo Varga (do 57 kilograma) koji je sa dvije odlične pobjede ušao u finale koje gubi na bodove nakon isprpljujuće dvije runde.

David Čurila kod kadeta (do 65 kg) također je ušao u finale, gdje je protiv mađarskog reprezentativca imao pobjedu u rukama do nekoliko sekundi prije kraja, kad​a​ radi jednu pogrešku koja protivniku donos​i​ dva boda i zlatnu medalju, dok se David morao zadovoljiti srebrom. I to je ​fantastič​an rezultat, a osobito veseli njegovo hrvanje koje uz dosadašnju atraktivnost dobiva i na zrelosti i obečava odlične rezultate u nastavku njegove karijere.

Iva Gerić kreće na put za Makedoniju, u Skopje sa reprezentacijom u utorak, zajedno sa kolegicom Veronikom ​Dragaš i trenerom Senadom Mujagićem. Radi se o Europskom prvenstvu za kadete i kadetkinje. U četvrtak ujutro je vaganje te odmah potom borbe, a nastupiti će u kategoriji do 61 kilogram. Ivi te svim ostalim reprezentativcima želimo puno uspjeha, a izniman uspjeh bila bi jedna pobjeda.

Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

čitam...