Ususret premijeri

FOTO Ludensovci u kostimima anđela priredili neobičan performans u Zagrebu

Predstava 'Kraljevstvo moje (Za početnike)', nastala po tekstu Davida Javerbauma (Čin Božji) ili u originalu „An Act of God“,  koja je praizvedena na Broadwayu u svibnju 2015. godine

12:14h
0
Foto: Ludens

Zagrepčane je jučer u centru grada iznenadio neobični performans glumaca iz predstave ‘Kraljevstvo moje (Za početnike)’.

Naime, centrom hrvatske metropole prošetali su glumci Sven Šestak, Enes Vejzović i Janko Rakoš u kazališnim kostimima koji aludiraju na anđele. Performans se odigrao na zagrebačkom Kaptolu, Trgu bana Josipa Jelačića te na Cvjetnom trgu.

Predstava ‘Kraljevstvo moje (Za početnike)’, nastala po tekstu Davida Javerbauma (Čin Božji) ili u originalu „An Act of God“,  koja je praizvedena na Broadwayu u svibnju 2015. godine, gdje se u ulozi Boga našao Jim Parsons, inače poznat po ulozi u iznimno popularnoj i nagrađivanoj seriji „The Big Bang Theory“. Hrvatska inačica ove popularne predstave nastala je u produkciji nezavisnog kazališta Ludens Teatra i Teatra EXIT, a svoju će premijeru imati 24. srpnja u sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT koje se održavaju u Muzeju za umjetnost i obrt.

U ovoj urnebesnoj komediji, Bog se umorio od opće poznatih 10 Božjih zapovijedi i odlučio ih je ponovno napisati da bi bile kompatibilnije današnjim danima, silazi na zemlju i postavlja nove zapovjedi za 21. stoljeće. Cijela predstava koju će karakterizirati specifičan humor zasigurno će oduševiti mnoge, stoga se spremite na 90 minuta odlične zabave. Glavne uloge u „hrvatskoj verziji“ predstave imaju glumci Sven Šestak, Enes Vejzović i Janko Rakoš, koji su utjelovili uloge Boga, anđela Gabrijela i anđela Mihaela, dok je redatelj Ivan-Goran Vitez.

Foto: Ludens
Foto: Ludens
Foto: Ludens

čitam...