FOTO // Luka Đurđ osvojio dvije medalje na Svjetskom kupu

08:43h
0
Članovi Ronilačkog kluba Šoderica u Mađarskoj // Foto: RK Šoderica

Članovi Ronilačkog kluba Šoderica nastavljaju s odličnim rezultatima.

Prošlog vikenda sudjelovali su na prvoj utrci Svjetskog kupa u plivanju perajama, koja je održana u mađarskom gradu Egeru od 1. do 3. ožujka.

Do sad najjače izdanje ovog natjecanja okupilo je čak 318 natjecatelja koji su branili boje 56 klubova iz 16 zemalja, a za Šodericu je to učinila ekipa u sastavu Dora Bassi, Luka i Dominik Đurđ, Marko Sremec i Dorian Dobrinić pod vodstvom Vladimira Šoštarića.

Već tradicionalno, visoka očekivanja su opravdali, vrativši se u Koprivnicu s već uobičajenim ulovom – državnim rekordima, no s ovog se natjecanja, po prvi put, vraćaju i s medaljama sa Svjetskog kupa.
Naime, Luka Đurđ je osvojio srebro na 50 m BF s odličnim vremenom od 20.53, te broncu na 100 m BF s vremenom 45.31.

Ovako jaki rezultati daju nagovijestiti da je Luka u odličnoj formi i da se može puno od njega očekivati na predstojećem Europskom prvenstvu u srpnju.

Ni ostali članovi nisu razočarali – odličan nastup Dominika Đurđa na 400 m, gdje je postavio novi rekord RH koji sada iznosi 3:20.85, pri čemu je za gotovo 3 sekunde poboljšao stari rekord koji je stajao čitavih 8 godina.

Marko Sremec postavio je novi rekord RH na 200 m, srušivši pritom svoj vlastiti za 3 stotinke, te on sada iznosi 1:34.21. Već tradicionalno, štafeta Šoderice u sastavu Đurđ-Đurđ-Sremec-Šoštarić, srušila je (vlastiti) rekord RH na 4×100 za više od 2 sekunde te on sada iznosi 2:46.06.

Treba spomenuti i odličan nastup Dore Bassi koja je s rezultatom 1:44.88 na 200 m postigla osobni rekord i najavila jaku sezonu u srednjeprugaškim disciplinama nakon višegodišnje dominacije u sprintu.

Pred ekipom je sada dvotjedno rasterećenje i odmor, nakon čega ih čeka nastup na drugoj utrci Svjetskog kupa u talijanskom Lignanu Sabbiadorru, od 15. do 17. ožujka, gdje opet očekuju fenomenalne rezultate.

{vsig}sport/ostalo/03-2013/rk-soderica{/vsig}

čitam...