TALENTIRANI MLADIĆ

FOTO Luka Jambreuš nakon bronce na Europskom prvenstvu na prijemu kod gradonačelnika Jakšića: Ovo natjecanje je bilo jedno prekrasno iskustvo

Član Streljačkog športskog kluba Podravka predstavljao je Hrvatsku na Europskom prvenstvu za juniore održanom u Osijeku.

15:01h
0
Foto: koprivnica.hr

Gradonačelnik Mišel Jakšić danas je održao prijem za mladog Luku Jambreuša, člana Streljačkog športskog kluba Podravka, koji je predstavljao Hrvatsku na Europskom prvenstvu za juniore održanom u Osijeku.

Luka je u ekipnom juniorskom nastupu, u disciplini malokalibarske puške trostav 3×40 osvojio broncu. U pojedinačnom natjecanju discipline malokalibarske puške trostav 3×40 otpucao je osobni rekord od 1150 krugova, ostvarivši plasman u finalno gađanje osmero najboljih europskih juniora gdje je, potom, stigao do sedmoga mjesta. Bio je i dio reprezentativne ekipe koja je u disciplini zračne puške osvojila četvrto mjesto.

– Nije mala stvar kad se netko probije iz Koprivnice na europskom prvenstvu, a osobito kada se radi o pojedinačnom sportu. Veliki je to uspjeh, značajan za naš grad i hvala Luki na velikoj promociji koju je napravio za Koprivnicu. Također hvala i svim trenerima i ostalima koji Luku podržavaju. Lijepo je znati da imamo ljude koji su spremni raditi za grad i sportaše. Mi ćemo se truditi uvijek biti tu za vas – rekao je Mišel Jakšić.

Luka je istaknuo kako prije početka samog natjecanja nije imao prevelika očekivanja.

– Ovo natjecanje je bilo doista jedno prekrasno i jako dobro iskustvo – skromno je kazao Jambreuš.

Posebno ponosan na Luku je trener Renato Kovačić.

Foto: koprivnica.hr

– Luka je bio najmlađi natjecatelj na Europskom prvenstvu i očekivali smo plasman u sredini, iako sam znao da ima potencijala daleko više, što je ovaj postignut rezultat u konačnici i pokazao. Luka je zasigurno jedna od najvećih hrvatskih perspektiva – istaknuo je trener Kovačić.

Prilikom prijema raspravljalo se i o uvjetima za treniranje u Streljani te je dogovoreno da će se u narednom periodu odraditi dodatna ulaganja u prostor, a sve u cilju omogućavanja boljih uvjeta rada za sve članove Streljačkog športskog kluba Podravka.

Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr