VELIKO NATJECANJE

FOTO Luka Jambreuš odradio je nezaboravno Europsko prvenstvo, i to kao najmlađi natjecatelj

S nepunih 16 godina predstavljao je Hrvatsku.

09:40h
0
reprezentacija zracna  mjesto
Luka Jambreuš (desno) // Foto: SŠK Podravka

Pisali smo o rezultatima koje je član Streljačkog športskog kluba Podravka Luka Jambreuš ostvarivao na Europskom prvenstvu za juniore održanom u Osijeku. Ondje je, naime, predstavljao Hrvatsku, s time da je s nepunih 16 godina bio najmlađi sudionik velikog natjecanja. Stoga je potrebno na jednome mjestu navesti sve što je postigao.

U disciplini malokalibarska puška trostav 3×40 Hrvatska se plasirala u finalno gađanje gdje se s Poljskom borila za brončanu medalju. Koprivničanac Luka bio je odličan u klečećem stavu, a Hrvatska je uzela broncu.

U pojedinačnom natjecanju u disciplini malokalibarske puške trostav 3×40 otpucao je osobni rekord od 1150 krugova, plasiravši se na osmo mjesto i ostvarivši plasman u finalno gađanje najboljih osam europskih juniora. U konačnici, došao je do sedmoga mjesta.

Također, u disciplini zračne puške u ekipnom plasmanu juniorskih reprezentacija Luka je s Hrvatskom stigao do finalnog natjecanja četiriju najboljih reprezentacija. Na kraju finalnoga dana osvojeno je četvrto mjesto.

Foto: SŠK Podravka
Foto: SŠK Podravka
Foto: SŠK Podravka