Državno polufinale HIPPO

FOTO Lumeni za engleski jezik borili se za odlazak na Veliko finale u Italiju

06:30h
0
Na natjecanju iz engleskog jezika okupilo se mnoštvo učenika, njihovih roditelja i mentora // Foto: Hippo

– Izuzetno sam zadovoljan cijelim događanjem, dobili smo samo pohvale za organizaciju, a puno su pomogli i profesori srednje škole, koji su sve odradili volonterski – rekao nam je Zoran Lončarić.

Lumeni za engleski jezik iz cijele Hrvatske te i Koprivničko-križevačke županije, ove su subote u Križevcima sudjelovali na Državnom polufinalu prestižnog međunarodnog HIPPO natjecanja iz engleskog jezika.

Natjecanje je održano u srednjoj školi Ivan Seljanec, u organizaciji Udruženja Global Hippo Hrvatska, čije je predsjednik Zoran Lončarić, ujedno voditelj križevačke škole stranih jezika Nika.

Nika uz još tri grada u Hrvatskoj već 18 godina ima licencu za održavanje ovoga natjecanja.

Učenici su bili testirani po strogim kriterijima // Foto: Hippo
Učenici su bili testirani po strogim kriterijima // Foto: Hippo

– Izuzetno sam zadovoljan cijelim događanjem, dobili smo samo pohvale za organizaciju, a puno su pomogli i profesori srednje škole, koji su sve odradili volonterski – rekao nam je Lončarić.

Oko 150 učenika natjecalo se u polufinalu ovog, jedinstvenog u Europi, natjecanja u poznavanju engleskog jezika. Učenici su bili testirani po strogim kriterijima polaganja međunarodno priznatih ispita, u vještinama čitanja s razumijevanjem te pisanja.

– Za vrijeme kada su učenici rješavali testove, za roditelje i mentore smo organizirali obilazak grada uz turističke vodiče. Na kraju smo imali i zakusku, gdje smo se imali priliku pobliže upoznati i razmijeniti iskustva – kaže Lončarić.

Najbolje očekuje Veliko finale, koje će se u svibnju održati u talijanskom gradu Lido di Jesolo. Svi finalisti dobit će međunarodno priznatu JETSET svjedodžbu iz engleskog jezika, Pobjednici će, pored drugih nagrada, biti nagrađeni desetodnevnim boravkom u Engleskoj uz usavršavanje engleskog jezika.

Rezultati natjecanja bit će poznati u travnju.

Ove godine na natjecanju je ukupno sudjelovalo oko 14.000 učenika osnovnih, srednjih i škola stranih jezika iz 11 zemalja – Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Bugarske, Italije, Rumunjske i Ukrajine.

čitam...
Loading...