veseli fašnik

FOTO Male i velike maškare zabavljale se diljem županije

10:00h
0
Maškare u Đurđevcu // Foto: Djurdjevac.hr
Maškare u Đurđevcu // Foto: Djurdjevac.hr

Maškare su u subotu zavladale Koprivnicom, Križevcima i Đurđevcom.

Koprivnički Dom mladih jučer, u subotu, bio je ispunjen dječjim smijehom. Tamo se nakon fašničke povorke na Zrinskom trgu održao Dječji maskenbal. Najmlađe maškare uživale su uz zabavne igre, mnogo pjesme plesa i pregršt veselih maski.

Na jednom mjestu pod maskama su se okupili vrtićarci i školarci, koji su priredili pravu fašenjsku zabavu.

Program je organiziralo Društvo naša djeca Koprivnica u suradnji s Turističkom zajednicom grada.

Veselo je bilo i u Križevcima, gdje je Turistička zajednica grada organizirala fašnik na kojem su se okupili mali i veliki maskirani Križevčani. Velika maskirana fašnička povorka praćena križevačkim mažoretkinjama, bubnjarima, vrtićima i školama, krenula je od Vatrogasnog doma prema dvorani OŠ Ljudevita Modeca, gdje su se predstavile maske i maskirane grupe.

U Đurđevcu je mnoštvo zaigranih i veselih maškara ispunilo Trg svetog Jurja. Vrtićarci, učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana te mnoštvo drugih maškara, bili su dio fašničke povorke koja se od Doma kulture prošetala do središta grada. U povorci je sudjelovalo oko 700-tinjak djece.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica uručila je i prigodne nagrade. Tako su dobitnici najljepših i najoriginalnijih kostimiranih skupina osvojili putovanje autobusom na izlet po osobnom izboru.

čitam...
Loading...