Dječje vinkovačke jeseni

FOTO Mali Rudari iz Glogovca predstavili dječje tradicionalne igre i plesove Podravine

12:29h
0
Glogovčani na Vinkovačkim jesenima // Foto: Županijska ZKUU

Dječja grupa KUD-a Rudar iz Glogovca, među više od 2500 najmlađih folkloraša iz 60 KUD-ova i folklornih skupina, prošlo je u šarenoj povorci.

U sklopu manifestacije Vinkovačke jeseni, svoje mjesto imaju i mali folkloraši koji od zaborava čuvaju kulturnu baštinu svojih krajeva. Protekle nedjelje središtem Vinkovaca uz tamburicu, pjesmu i ples prodefilirala su djeca iz svih županija Hrvatske, ali i dijaspore i prijateljskih zemalja, pa tako i mali Glogovčani.

Dječja grupa KUD-a Rudar iz Glogovca, među više od 2500 najmlađih folkloraša iz 60 KUD-ova i folklornih skupina, prošlo je u šarenoj povorci od vinkovačke pješačke zone preko Slavonskog sokaka do glavnog šatora, gdje je održan kulturno-umjetnički program.

Klinci i klinceze iz Rudara kroz program su se predstavili igrama, brojalicama, pjesmama i plesovima Podravine te su  dostojno i ponosno predstavili Koprivničko-križevačku županiju na ovoj atraktivnoj manifestaciji.

Domaćini malim Rudarima bili su članovi dječje grupe KUD-a Ivan Goran Kovačić iz Ivankova, a na povratku kući, mališani su posjetili ZOO vrt u Markovcu Našičkom.

čitam...