FOTO // Mališani iz koprivničkog Smiješka obilježili Hrvatski olimpijski dan na svježem zraku

12:07h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva
Ilustracija // Foto: Arhiva

Dosadašnjih godina Hrvatski olimpijski dan u Koprivnici se obilježavao organizirano na razini cijeloga grada, a središnja svečanost bila je na središnjem Zrinskom trgu i u gradskom parku. Ove godine to nije bio slučaj, ali u vrtiću Smiješku nisu željeli sjediti skrštenih ruku.

Hrvatski je olimpijski dan. Na razini cijelog vrtića Smiješak iz Koprivnice uključili su se danas u njegovo obilježavanje. Najmlađe skupine svoj program su održale u vrtićkim vježbaonicama, a na zrak u središnji gradski park i igralište Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski izašla su djeca iz starijih skupina Cvjetići i Bubamarci pod vodstvom odgojiteljica Ankicom Jurišić, Marinom Rodek, Evom Trošelj i Davorkom Draganić.

– Tradicionalno se uključujemo u Hrvatski olimpijski dan, obilježavamo ga promovirajući kretanje, sport, fair play, a samim time i zdravlje – kazala je D. Draganić.

Mališani iz Smiješka Hrvatski olimpijski dan obilježili su najprije jednom opuštenom šetnjom do parka, zatim su odradili vježbe zagrijavanja, a potom su se okušali i u nekoliko natjecateljskih igara – provlačenju kroz obruč, nošenju kestena u žlici, trčanju na 50 metara i štafeti.

– Danas ćemo cijeli dan biti u sportskom duhu – dodala je ona.

Dosadašnjih godina Hrvatski olimpijski dan u Koprivnici se obilježavao organizirano na razini cijeloga grada, a središnja svečanost bila je na središnjem Zrinskom trgu i u gradskom parku. Ove godine to nije bio slučaj, ali u Smiješku nisu željeli sjediti skrštenih ruku.

– Nemamo nikakvu informaciju što se ove godine dogodilo, ne znamo zašto nije stigao nikakav službeni dopis, trebalo bi istražiti u čemu je problem – završila je D. Draganić.

 

 

>> Kompletna fotogalerija // foto: Zvonimir Markač

čitam...