ZAVRŠNA KONFERENCIJA

FOTO Mališani Pitomače obnovom vrtića dobili sigurnije i ugodnije uvjete rada

Projekt je obuhvaćao poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade Dječjeg vrtića Potočnica i to na vanjskim zidovima i na krovu iznad grijanog prostora, zatim rekonstrukciju sustava opće rasvjete u cilju smanjenja utroška energije i štetnih plinova CO2.

09:23h
0
Foto: Općina Pitomača

Završna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Potoćnica održana je jučer na adresi Trg kralja Tomislava bb, Pitomača, povodom završetka svih radova na energetskoj obnovi zgrade i završetka aktivnosti na projektu.

Podsjetimo kako je Općina Pitomača potpisala 6. studenog 2017. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Specifičnog cilja 4c1: Smanjenje potrošnje energije iz zgrada javnog sektora. Cilj projekta Energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića Potočnica je energetska obnova koja će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na energije za grijanje/hlađenje prije provedbe mjera.

Ukupna vrijednost projekta je 870.678,42 kuna, dok su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 504.993,21 kn. Također, dobivena su i dodatna bespovratna sredstva od 280.996,35 kuna za projekt od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Projekt je obuhvaćao poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade Dječjeg vrtića Potočnica i to na vanjskim zidovima i na krovu iznad grijanog prostora, zatim rekonstrukciju sustava opće rasvjete u cilju smanjenja utroška energije i štetnih plinova CO2. Radove je izvela tvrtka Slavić-inženjering d.o.o., a stručni nadzor nad izvođenjem radova tvrtka Croming d.o.o.

Energetski razred zgrade prije mjera energetske obnove bio je D, dok je nakon provedbe mjera energetske obnove energetski razred B. Također, bit će ostvarene uštede toplinske energije od 55,45 posto i električne energije za tijela od 49,89 posto. Osim navedenih ušteda, energetskom obnovom, ciljanoj skupini, djeci i djelatnicima, osigurali su se sigurniji i ugodniji uvjeti rada i boravka što će rezultirati povećanjem učinkovitosti odgoja.

Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ujedno i partner na projektu.

čitam...