Kukuriček 2017

FOTO Mališani uz pjesmu i dobru zabavu te društvo Luke Nižetića na dječjem festivalu imali svoju večer

Poseban gost večeri bio je Luka Nižetić kojega je publika dočekala s oduševljenjem. Ipak, Luka je najviše oduševio one najmlađe koji su u prvom redu s njime uglas pjevali poznate hitove.

09:33h
0
Vesele koreografije na dječjem festivalu // Foto: Grad Đurđevac

Dječji festival Kukuriček 2017 održan je sinoć u sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, u organizaciji Udruge Kukurijek i Turističke zajednice Grada Đurđevca.

Kukurijek je bio suorganizator i drugim sadržajima za djecu koji su prethodili Festivalu toga dana. Đurđevačkoj Zajednici sportskih udruga u dječjoj biciklističkoj utrci “Cin-cin”, Udruzi A je to u radionici “Igrajmo se svi” te Strukovnoj školi Đurđevac u radionici izrade frizure za djecu pod nazivom “Tip top šminka i frizura” gdje su mnoge djevojčice dobile novu frizuru i šminku koju su pokazale tu večer na Kukuričeku.

Osim u sjajnim dječjim toaletama, mogobrojna publika sinoć je mogla uživati u 19 sjajnih izvedbi.

Od domaćih izvođača nastupila je Laura Kovačević, Marta Ređep, Dječji zbor Osnovne škole Grgura Karlovčana, te Dječji zbor Maslačak koji je osvojio nagradu publike za pjesmu “Kriv je dimnjačar”.

Dječja pjesma // Foto: Grad Đurđevac

Voditelj programa bio je Bojan Ban, a poseban gost večeri bio je Luka Nižetić kojega je publika dočekala s oduševljenjem. Ipak, Luka je najviše oduševio one najmlađe koji su u prvom redu s njime uglas pjevali poznate hitove.

Najbolji u kategoriji solista do 10 godina bili su Lana Pintar s pesmom Vjerujem u čuda, Petar Mužek i Vita Šaban s Htio bih te pitati te Martin Fegeš i Moja truba.

Najbolja solistica do 15 godina bila je Marta Ređep izvodeći pjesmu Moja zemlja, dok je druga Lorena Vlašić pjevala O prvoj ljubaci, a Laura Kovačević kao treća otpjevala je Kao ptica sam lastavica.

Među zborovima najbolji su se  pokazali Toni Mataić i Emili Kraajcar sa Zborom Lovranske črešnjice u izvedbi Radost svijetu. Za njim slijedi Osobni rekord u izvedbi Dječjeg zbora Osnovne škole Grgura Karlovčana  Đurđevac, a treći, Dječji zbor Tratinčice pjevao je kako Uz loptu ljepši je dan.

Luka Nižetić oduševio je publiku // Foto: Grad Đurđevac

Grand Prix – Pobjedničkom pjesmom festivala proglašena je pjesma Srce mi pjeva u izvedbi Medee Market Sindik iz Rijeke.

Što se autora tiče, nagradu za najbolju glazbu dobila je Marijana Dujmušić za pjesmu Super Star, za najbolji tekst nagrađena je Sunčica Orešić za Kriv je dimnjačar, a Aleksandar Valenčić odnio je nagradu za najbolji aranžman s pjesmom Novi svijet.

Sve okupljene pozdravio je direktor festivala Rajko Stilinović i zamjenica gradonačelnika ujedno i predsjednica Udruge Kukurijek Kristina Benko Markovica.

– Posebno se zahvaljujem tetama iz vrtića, učiteljima, učiteljicama, roditeljima, autorima i svima koji su uložili svoje vrijeme i trud u pripremu djece i pjesama za ovogodišnji festival – rekla je Kristina Benko Markovica.

čitam...
Loading...