Izvanučionička nastava

FOTO Mališani prvog i drugog razreda OŠ Ferdinandovac posjetili mjesnog stomatologa, liječnika i ljekarnu

Učenici su bili zadovoljni i vrlo znatiželjni što su pokazali mnogobrojnim pitanjima. Kroz obilazak i nastavu vodile su ih učiteljice Ljubica Kenđelić i Vlasta Golub. 

13:08h
0
Foto: OŠ Ferdinandovac

Izvanučionička nastava učenika prvog i drugog razreda OŠ Ferdinandovac održana je jučer s posjetom zdravstvenim ustanovama – stomatološkoj i zdravstvenoj ambulanti i ljekarni u svrhu razvijanja sposobnosti imenovanja i razlikovanja zdravstvenih ustanova i zdravstvenih djelatnika te primjenjivanju stečenih znanja u svakodnevici.


– Zdravi smo kad se dobro osjećamo i kad nas ništa ne boli. Do sada smo naučili čuvati naše zdravlje održavanjem higijene tijela, raznolikom prehranom, boravkom na svježem zraku, dovoljno se odmarati i pravilno se odijevati – naučili su mališani.

Stomatolog dr. Mario Bušić pokazao je učenicima svoju ordinaciju i upoznao kako treba čuvati i prati zube. Pozvao ih je na preventivne preglede zubiju. Učenici su bili zadivljeni mnoštvom pribora, lijekova i predmeta. Ležernim druženjem u zubarskoj ordinaciji smanjili su strah od odlaska zubaru.

Kad su bolesni, mališani znaju da moraju posjetiti liječnika. Dr. Filip Ivančan otvorio je vrata svoje ordinacije i upoznao ih s radom i u ambulanti. Pokazao im je i potreban materijal i pribor koji on i medicinska sestra koriste u radu. Podsjetio je učenike da se pridržavanjem osnovnih higijenskih navika, pravilnom prehranom i tjelesnom aktivnošću može sačuvati zdravlje.

Naposljetku, posjetili su i ljekarnu mag. pharm. Simone Milinković koja nas je upoznala s radom u ljekarni. Upoznali smo razne vrste lijekova, sirupa i krema. Pokazali su kako izrađuju kreme, pribor koji im je potreban za rad te kako rade s pacijentima i koje usluge pružaju osim izdavanja lijekova na recept.

Učenici su bili zadovoljni i vrlo znatiželjni što su pokazali mnogobrojnim pitanjima. Kroz obilazak i nastavu vodile su ih učiteljice Ljubica Kenđelić i Vlasta Golub.

čitam...