DRUŽENJE UZ KNJIGU

FOTO Mališani u koprivničkoj knjižnici uživali u književnim susretima u sklopu Galovićeve jeseni

Održane su dvije radionice.

09:10h
0
ce c
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

Književni susreti za djecu u sklopu 27. Galovićeve jeseni i Mjeseca hrvatske knjige održani su u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica.

Autorica slikovnica za djecu i voditeljica kreativnih radionica Kuća od priča Jelena Pervan u četvrtak je djevojčice i dječake upoznala s likovima njezinih priča, bakterijama Mrljekom i Prljekom, u okviru radionice naziva Bljakavo druženje s Mrljekom i Prljekom. Nakon priče, inače dijela zbirke slikovnica o higijeni koje potiču na brigu o vlastitome tijelu, djeca su crtala bljakave kolačiće i prezentirala ih drugima.

U ritmu sablasne stihobasne naziv je druge radionice održane u petak koja je uz djecu okupila i njihove roditelje. Gošća je bila književnica, profesorica fonetike i francuskog jezika Dijana Merey Sarajlija, zaposlena kao fonetska ritmičarka – rehabilitatorica u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG. Predstavila je seriju slikovnica naziva Što mravi znaju o ljubavi, što je obiteljski projekt. Djeca su uživala u rimama, zabavi i smijehu na stihobasne o konju koji je imao neugodan miris.